duminică, 4 noiembrie 2018

Fursecuri arabesti


 
Am vazut intr-una din zile pe facebook un filmulet cu o reteta de fursecuri minuscule si dragalase, formate cu furculita. O reteta de fursecuri arabesti cu aluat fraged , umplute cu o pasta din curmale, stafide, nuci si scortisoara. Puteti vedea filmuletul de unde m-am inspirat,
 aici .

Ingrediente aluat fraged:

-200 gr unt la temperatura camerei
-1 cana de ulei
-1 ou
-1 linguri iaurt grecesc
-1/2  cana de zahăr pudra
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 - 4.5 căni de făină

Ingrediente umplutura:


-1 ceasca de nuci
  -1 ceaşcă de stafide
-15 bucati curmale fara samburi
-o linguriţă rasa de scorţişoară


NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi cana.

Pentru aluatul fraged se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, oul si iaurtul si in final faina. Va rezulta un aluat fin si cremos, dar care trebuie sa fie usor de modelat. Daca vedeti ca e prea lipicios, mai adaugati putina faina.

Pentru umplutura, se pun ingredientele in vasul blenderului vertical si se mixeaza la viteza maxima 3-4 minute, pana rezulta o pasta usor de modelat. Din pasta obtinuta formam atatea bilute mici cate avem formate din aluatul fraged. 
Si acum urmeaza distractia. :) Luam o furculita si o bila de aluat. Bilei ii dam o forma alungita si o intindem pe dosul furculitei. Punem o biluta de umplutura si rulam. (Cel mai bine e sa urmariti filmuletul si sa vedeti exact procedeul.) Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt, lasand cam 1 cm distanta intre ele. Oricum fursecurile nu vor creste prea mult. Le coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cam 25 minute. Dar dupa 20 de minute verificati fursecurile, ridicati unul si daca observati ca e auriu pe partea de jos, atunci sunt gata. Ele trebuie sa ramana albe deasupra. Puteti sa le pudrati cu zahar sau sa luati fiecare fursec si sa-l tavaliti prin zahar pudra. 

 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.