marți, 1 mai 2012

Saratele fragede cu cascaval


Foarte fragede, foarte bune, da' nu va sfatuiesc sa faceti ca mine. Adica sa stati cateva ore in bucatarie langa cuptorul aprins cand afara sunt 30 C. 

-600 g faina
-1 lingurita sare
-1 plic drojdie uscata
-1 ou
-1 galbenus de ou
-250 g unt/margarina (am pus Cremino, care e un amestec de unt cu margarina)
-2 linguri ulei
-1 lingura smantana
-100 ml lapte
-1 lingurita zahar

+
-1 ou batut
-chimen/mac/susan (eu prefer chimenul)
-cascaval ras

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina si cele doua linguri de ulei. (Se poate folosi si untura de porc, dar eu nu ma impac deloc cu porcul, cu untura nici atat.)
Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar. Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se unge cu ou batut, se presara chimen si cascaval din lelsug. Se taie bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii. Sunt foarte bune si merg de minune cu o bere cu lamaie. ;) (Altfel de bere nu-mi place.) :)






16 comentarii:

  1. Hú de jól néz ki, és szerintem isteni finom lehet,megpróbálom.

    RăspundeţiȘtergere
  2. ce aurii sunt! Super delicioase!
    te pup draga mea!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Bune tare!Nu am mai mancat de mult. Mi-ai facut pofta:)Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  4. de cand nu am ami mancat din astea....of!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Arata super!!!Am inghitit in sec continuu de cand le-am vazut :P Te rog frumos sa-mi spui si mie: focul la cuptor trebuie sa fie mai incet ,mai tare..?Si aproximativ cam cat timp trebuie sa le tin la cuptor?Multumesc frumos!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Wow,ce bine arata!!Am inghitit continuu de cand le-am vazut :P Te-as ruga sa-mi spui focul la cuptor trebuie sa fie mic,mediu..sau mai tare?Si cam cat timp,cu aproximatie,trebuie sa le tin la cuptor?Multumesc frumos!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Adriana.
      Cuptorul trebuie preincalzit. Eu intotdeauna las focul mic (la economic) si coc orice prajitura pe treapta a doua a aragazului.

      Ștergere
  7. Sunt foarte bune saratelele, bafta la concurs!!!

    RăspundeţiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.