marți, 25 octombrie 2011

Pricomigdale



Pricomigdalele sunt niste fursecuri delicioase din albusuri de ou si nuci sau migdale macinate. Pacat ca pozele nu sunt foarte reusite.

-3 ablusuri de ou
-180 g zahar
-putina esenta de migdale
-180 g nuci macinate
-1 lingura faina

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se mai bat pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Se adauha nucile, faina si esenta de migdale.


Intr-o tava, pe hartie de copt se pun cu lingurita gramajoare din compozitia de bezea cu nuci. Se pot pune si cu poshul, dar eu n-am vrut sa ma mai complic. Oricum nu trebuie sa fie perfecte.


Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic 20 minute. Daca va plac mai crocante, intredeschideti usa cuptorului si le mai lasati 10 minute. 







9 comentarii:

  1. foarte potrivite pentru cafea.yuumy,un deliciu.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faine si bune.
    Pupic lui alex.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bune sunt, nu am mai mancat de mult. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sara & Miki. Sunt intr-adevar foarte bune si e o idee buna pentru a folosi albusurile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate ies din aceste cantitati pot sa pun mai putin zaar ex 150

    RăspundețiȘtergere
  6. Ies aproximativ 24-30 bucati in functie de marimea lor. La cantitatea de zahar nu cred ca se poate jongla, fiind vorba de o bezea. La bezele e esential sa se respecte cantitatea de zahar, altfel nu ies.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.