marți, 13 decembrie 2011

Biscotti cu migdale si merisoare

 

Ingrediente:
-100 g ciocolata alba
-50 g unt
-2 oua
-80 g migdale
-50 g merisoare (puteti inlocui cu stafide)
-1 lingura cuji de portocale confiate
-125 g zahar
-280 g faina
-1 praf de copt
-esenta de migdale
-1 plic zahar vanilat


  Migdalele le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de migdale si batem in continuare. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si migdalele prajite prajite, merisoarele si coaja de portocale.  Compozitia rezultata o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Daca nu sunteti in criza de timp, lasati o ora.


Dupa cele 30 de minute scoatem compozitia din frigider, o impartim in 3 bucati si pe planseta infainata facem 3 suluri cu diametru de aproximativ 3 cm. Punem sulurile intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25 minute in cuptorul preincalzit.
Le lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi le taiem in felii de aproximativ 1 cm grosime. Le punem inapoi in tava si mai coacem 10 minute. 



Deliciosi, putin crocanti dar foarte aromati si buni. Se pastreaza foarte bine intr-o cutie metalica (asta daca n-aveti soareci ) :D

3 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.