duminică, 4 iulie 2021

Tarta cu cirese si crema frangipane

 

Tartele cu fructe de sezon sunt printre preferatele mele. Aceasta tarta cu cirese si crema de migdale e absolut senzationala. Aluatul contine si el faina de migdale si e atat de fraged incat chiar se topeste in gura.

Ingrediente aluat fraged:

-200 g faina

-120 g unt

-90 g zahar pudra

-30 g faina de migdale

-1 galbenus de ou

-2 g sare

Pentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si faina de migdale. Adaugm untul rece taiat cubulete. Amestecam cu varfurile degetelor pana capata un aspect de firimituri. Adaugam oul si framantam pana obtinem o bila de aluat. Nu insistam prea mult, pentru ca nu vrem un aluat elastic. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem in frigider pentru 30 minute.

In timp ce aluatul sta in frigider, pregatim crema de migdale.

Crema frangipane:

-100 g unt moale

-120 g zahar

-120 g pudra de migdale

-2 oua

-cateva picaturi esenta de migdale
 
-500 g cirese fara samburi (sau visine, caise, piersici, etc.)
 
Punem intr-un bol untul moale si zaharul si mixam. Adaugam pe rand ouale si in final faina de migdale si esenta de migdale. Crema obtinuta o pastram in frigider, pana cand ii va veni randul sa fie folosita la tarta noastra. 
 

Incalzim cuptorul la 190C , functia cu ventilatie. Vom pregati o forma de tarta (eu am una din sticla termorezistenta), pe care o vom unge cu unt. Intindem aluatul in forma de tarta si in intepam cu o furculita. Acoperim aluatul cu hartie de copt si punem boabe de fasole pe hartia de copt, care au rolul de a impiedica umflarea crustei. Coacem crusta 10 minute, apoi scoatem tava si punem crema frangipane peste crusta si nivelam. Punem ciresele si introducem tava in cuptor la 170 C si coacem tarta 30 minute. Mie dupa 20 de minute mi s-a parut ca e prea rumena deasupra, astfel ca am acoperit-o cu hartie de copt si ultimele 10 minute am copt-o acoperita cu hartie de copt. 

Lasam tarta sa se raceasca, o pudram cu zahar si o putem servi pofticiosilor. 

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.