joi, 8 februarie 2024

Dubu Jorim - tofu in stil coreean

 


De cand Alex a devenit vegan, cumpar foarte mult tofu. Si desigur incerc sa il pregatesc in diverse moduri, pentru ca, se stie, tofu e un aliment complet lipsit de gust si nu prea se poate manca asa simplu, fara macar sa fie asezonat cu putin sos de soia, diverse ierburi, ulei de masline. 

Astfel ca il prepar in diverse moduri, care mai de care mai gustoase. Foarte bune sunt Chiftelutele din tofu sau acest Tofu marinat la cuptor. Despre acest Cheesecake cu zmeura ce sa va mai spun, decat ca e DELICIOS. Cu greu isi va da seama cineva ca nu e facut cu branza ci cu tofu. Dar am facut si crispy de tofu, absolut delicios. Nu am reteta pe blog, dar cu prima ocazie cand mai gatesc crispy, voi posta si pe blog. 

Pentru reteta de azi, m-am inspirat de aici.

Ingrediente:

-400 g tofu

-3 catei de usturoi

-2-3 fire ceapa verde

-1 lingurita chilli

-1 lingura ulei de susan 

-60 ml sos de soia

-60 ml apa

-1 lingura zahar brun sau sirop de artar 


Eu folosesc tofu de la Lidl, pentru ca e cel mai avantajos ca pret. Iar la gust nu difera de alte marci mai scumpe.

Tofu se scoate din punga, se scurge de apa si se tamponeaza cu hartie de bucatarie. Se taie in felii subtiri, care se rumenesc in uleiul de susan, intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi pur si simplu ulei de floarea soarelui. Feliile de tofu se intorc pe ambele parti, sa se rumeneasca uniform.

Restul ingredientelor se amesteca si rezulta un sos dulce-picant si aromat, care se toarna peste tofu in tigaie. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa tofu sa fiarba 7-8 minute in sos. 

Se serveste de regula cu un orez simplu, presarat cu susan, dar de aceasta data am facut un mix intre bucataria asiatica si cea araba si am servit tofu cu un pilaf de bulgur. 

Delicios! Veganul meu e mai mult decat incantat de aceasta reteta.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.