marți, 6 iulie 2010

Prajitura cu visine si bezea



-3 oua
-10 linguri zahar
-7 linguri ulei
-un iaurt mic natural sau un pahar lapte
-14 linguri faina
-1 praf de copt
-2 vanilii
-coaja rasa de lamaie
-500 g visine 
-6 albusuri (am avut in congelator)

Se bat ouale cu zahar, vanilie, ulei, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de faina iar daca e prea groasa, adaugati putin lapte.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun visinele scurse. 

Se pune prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic iar cand e aproape gata, se pune deasupra bezeaua.

Pentru bezea, am batut cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar.



Se mai pune in cuptor aproximativ 10 minute pana bezeaua devine usor aurie. 




18 comentarii:

  1. Arata grozav ,prajitura !Visinele imi plac in toate felurile ....Super!
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. HOla cristina, he descubierto tu blog.

    Estupenda receta.

    A ver como te explico, los mantecados son un dulce típico de mi tierra que se hace a base de manteca de cerdo, harina tostada, azucar, canela y a veces tiene almendra, coco... En mi blog puedes encontrar la receta de los mantecados

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Janet. Ma bucur ca iti place.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Jose Manuel, gracias por tu visita y por tus explicaciones.
    Bienvenido a mi blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sabes hablar español?. Me sorprende. Un saludo

    RăspundețiȘtergere
  6. Hola Cris, solo una palabra para esta receta ESPECTACULAR!!! yo quiero y no puedo pasar por la ventanita, tendré que viajar a Rumania?? jeje Super super. Cariños

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina se ve exquisito como todo lo que tú haces.
    Un abrazo grande
    Edith
    La Brujita

    RăspundețiȘtergere
  8. Graciela, por qué no viajar en Rumania? Te espero...

    RăspundețiȘtergere
  9. Gracias Edith. Un abrazo para la mas simpatica brujita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Jose Manuel, por que te sorprende? Muchos rumenos hablan español.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce bine arata, iar combinatia visine, bezea e perfecta.
    Un pupic lui Alex iar tie o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristina Tu receta tebdre que guardarla para la epoca de cerezas
    Me llevare un trozo de este rico pastel
    besos

    RăspundețiȘtergere
  13. Gracias Angelica. Me alegro que te gusta mi receta.

    RăspundețiȘtergere
  14. combinatia mi se pare ceva de vis.visinele acrisoare si bezeaua dulce.yummy un deliciu la superlativ.pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Sarah. Intr-adevar prajiturile cu visine sunt foarte bune.
    Pupici si tie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Te voy a poner en mi lista de blogs, espero que no te moleste. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  17. Gracias JoseManuel. Como me va molstar? Al contrario, me alegro.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.