Va propun azi, o reteta vegetariana (n-as spune de post, pentru ca eu nu tin post, prin urmare, am adaugat un albus de ou la umplutura si am servit dovleceii cu iaurt grecesc). Dar daca vreti sa tineti post, renuntati la cele doua ingrediente mentionate de mine si va veti alege cu o reteta delicioasa, de post.
Imi plac tare mult mancarurile fara carne si cu ajutorul conservelor Sun Food, reusesc de fiecare data sa gatesc ceva foarte simplu, dar foarte bun si de mare efect. Sotul meu s-a declarat fanul nr. 1 al acestor dovlecei umpluti cu ciuperci si bulgur, in sos de rosii.
Imi plac tare mult mancarurile fara carne si cu ajutorul conservelor Sun Food, reusesc de fiecare data sa gatesc ceva foarte simplu, dar foarte bun si de mare efect. Sotul meu s-a declarat fanul nr. 1 al acestor dovlecei umpluti cu ciuperci si bulgur, in sos de rosii.
Ingrediente:
-4 dovlecei
-500 g ciuperci champignon
-1 morcov
-1 ceapa
-1 cescuta bulgur
-1 albus de ou crud
-sare
-piper
-patrunjel verde
-3 linguri ulei de masline
Sos de rosii
-1 conserva rosii cuburi de la Sun Food
-1 catel de usturoi
-miezul de la dovlecei
-100 ml apa
-100 ml apa
-2 linguri ulei de masline
-sare
-piper
-fulgi de chilli
Dovleceii se spala si se curata de coaja. Puteti sa-i lasati si cu coaja, dar eu ii prefer decojiti. Se taie in jumatati, pe lungime si se scobesc. Vor arata ca niste barcute. :D (Miezul nu se arunca, il pastram pentru sos.)
Ceapa se toaca marunt , morcovul se rade pa razatoarea mica si se calesc in uleiul de masline . Se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete. Se calesc pana cand ciupercile se vor inmuia si vor lasa apa. Se lasa sa fiarba pana se evapora de la ciuperci, apoi se adauga bulgurul spalat . Se asezoneaza cu sare, piper, fulgi de chilli si patrunjel verde tocat marunt. In final se adauga un albus de ou crud, care va lega compozitia. (Daca tineti post, nu adaugati albusul). Cu aceasta compozitie se umple "barcutele" din dovlecei.
Pentru sosul de rosii, se piseaza usturoiul si se adauga in uleiul de masline. Se caleste usturoiul, apoi se adauga miezul de la dovlecei, apa si se lasa 5 minute sa fiarba, pana se inmoaie dovleceii, apoi se adauga conserva de rosii cuburi Sun Food,
sarea, piperul si fulgii de chilli si se mai fierbe sosul 5 minute, dupa care se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Jumatate din sos se toarna intr-un vas termorezistent. Se aseaza dovleceii si deasupra lor se toarna restul de sos. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptor, pentru 30 minute. (verificati sa fie gatit bulgurul)
Se servesc dovleceii cu o lingura buna de iaurt grecesc (sau fara, daca tineti post.)
Ceapa se toaca marunt , morcovul se rade pa razatoarea mica si se calesc in uleiul de masline . Se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete. Se calesc pana cand ciupercile se vor inmuia si vor lasa apa. Se lasa sa fiarba pana se evapora de la ciuperci, apoi se adauga bulgurul spalat . Se asezoneaza cu sare, piper, fulgi de chilli si patrunjel verde tocat marunt. In final se adauga un albus de ou crud, care va lega compozitia. (Daca tineti post, nu adaugati albusul). Cu aceasta compozitie se umple "barcutele" din dovlecei.
Pentru sosul de rosii, se piseaza usturoiul si se adauga in uleiul de masline. Se caleste usturoiul, apoi se adauga miezul de la dovlecei, apa si se lasa 5 minute sa fiarba, pana se inmoaie dovleceii, apoi se adauga conserva de rosii cuburi Sun Food,
sarea, piperul si fulgii de chilli si se mai fierbe sosul 5 minute, dupa care se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Jumatate din sos se toarna intr-un vas termorezistent. Se aseaza dovleceii si deasupra lor se toarna restul de sos. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptor, pentru 30 minute. (verificati sa fie gatit bulgurul)
Se servesc dovleceii cu o lingura buna de iaurt grecesc (sau fara, daca tineti post.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.