sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Tort diplomat cu piersici

`

Ingrediente:

20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot de piersici
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
500 g frisca Meegle
piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma , se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.
Intre timp pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara. Pe fundul cratitei se aseaza fructe. De aceasta data am pus doar piersici din compot.

Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute deloc in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.

Asa arata cratita pregatita.

Se bate frisca.
Se amesteca cu crema rece.
Se pune o parte din crema si piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.
Se acopera cu un strat de piscoturi.
In final se acopera cu folie si se pune in frigider minim 4 ore. Apoi se rastoarna pe platou. Platoul/tava se pune peste cratita si cu o miscare rapida se intoarce cratita. Se scoate cratita, se indeparteaza folia si daca doriti se mai poate orna tortul. Eu n-am considerat necesar pentru ca mi se pare destul de aspectuos si asa.


Sectiunea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.