luni, 28 iunie 2010

Dulceata de capsuni


-2 kg capsuni
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1



Capsunile se spala, se curata si se taie in sferturi. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar si se toarna peste capsuni. Se amesteca bine apoi se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba,se pune restul de zahar. Se amesteca din nou apoi se pune la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se poate lua spuma. Se toarna in borcane sterilizate si uscate. Se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa sa stea pe capac timp de 5 minute.



Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 borcane de dulceata. Nu e cea mai sanatoasa metoda de a face dulceata dar eu o prefer pentru ca se face foarte repede si nu stau ore in sir in bucatarie. In plus culoarea ramane frumoasa si gustul e foarte bun.


2 comentarii:

  1. foarte rapida reteta ta de dulceata.si trebuie sa recunosc ca dulceata are o culoare superba.pupici!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.