luni, 26 februarie 2024

Rulada cu mascarpone, ciocolata si coji de portocale confiate

 

 

Aceasta rulada cu mascarpone si coji de portocale este si buna si rapida si foarte usor de pregatit. Daca veti urma instructiunile pas cu pas, veti vedea ce usor se pregateste. 

Eu am folosit coji de portocale confiate, pentru a aromatiza aceasta rulada, dar puteti foarte bine sa folositi zmeura, capsune, bucati de ananas, visine, etc.

Ingrediente blat rulada:

-5 oua

-125 g zahar

-1/2 fiola esenta de vanilie

-100 g faina

-25 g cacao

Mai intai se tapeteaza cu hartie de copt, o tava . Folositi tava de la cuptor. 

Se porneste cuptorul si se seteaza temperatura la 170 C, caldura sus-jos, fara ventilatie .

Intr bolul mixerului se pun ouale, zaharul, vanilia si praful de sare si se mixeaza la viteza maxima 4-5 minute, pana se albesc si isi dubleaza volumul. 

Se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu cacao, amestecand cu o spatula sau cu o lingura de lemn, cu grija, cu miscari ample de sus in jos, astfel incat sa nu iasa tot aerul din compozitie.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace blatul de rulada, timp de 15 minute. 

Dupa coacere, se scoate blatul, se presara peste el zahar pudra si se ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt. Se inveleste intr-un prosop de bucatarie si se lasa asa pana se raceste. 

Crema:

-200 g mascarpone

-200 ml smantana pentru frisca

-3 linguri zahar pudra

-1/2 fiola esenta de vanilie 


Se pun toate ingredientele pentru crema in vasul mixerului si se mixeaza pana rezulta o crema ferma si aerata. Grija mare sa nu se taie frisca, nu bateti mai mult decat e necesar.

Se desface cu grija blatul de rulada, se pune crema si se niveleaza si se pun din loc in loc cojile de portocale confiate, apoi se ruleaza la loc si se pune in frigider pentru o ora.


Glazura:

-100 g ciocolata neagra

-100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta in patratele, impreuna cu frisca lichida se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o compozitie omogena. Se glazureaza rulada si se decoraza dupa dorinta. Eu am facut niste dungi din ciocolata alba.

Se mai lasa rulada in frigider timp de o ora, dupa care se poate felia.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.