Pentru crema de branza avem nevoie de:
-700 g branza de vaca
-200 g zahar
-2 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-150 g stafide
-3 linguri smantana
Se bat albusurile spuma. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, vanilia , coaja de lamaie si smantana si se bat cu mixerul. se adauga apoi branza de vaca si in final stafidele. Eu le-am "imbatat" cu putina visinata. In final se adauga albusurile batute spuma si se pune crema la frigider pana preparam si aluatul.
Pentru aluat avem nevoie de:
-500 g faina
-200 g unt sau margarina
-100 g zahar
-1 ou
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-2-3 linguri smantana
Mai intai amestecam faina cu praful de copt. Apoi se adauga untul moale, zaharul,oul si smantana si se framanta un aluat destul de moale si nelipicios, care se imparte in doua.
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei. Peste prima foaie de aluat se presara putin gris care sa absoarba din umezeala cremei de branza. Se pune apoi crema de branza.
Se intinde cealalta jumatate de aluat, care se inteapa din loc in loc cu furculita, se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra zahar tos.
Se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit, aproximativ 30-35 minute in functie de cuptor, pana devine aurie.
Se pudreaza cu zahar vanilat.
Se taie in patratele dupa ce se raceste de tot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.