luni, 3 octombrie 2022

Tarta cu lime si lapte condensat

 

Desertul pe care l-am facut in week-end e unul spectaculos, extrem de simplu si absolut delicios. De mult il aveam pe lista, habar nu am de ce am asteptat atat de mult sa-l fac. Cert e ca il voi repeta cat de curand. E un desert rapid, fara coacere si de mare efect. Gustul racoritor face ca aceasta tarta sa fie perfecta pentru vara, dar nu e de refuzat in niciun anotimp. Iar daca aveti musafiri, cu siguranta veti impresiona cu aceasta tarta, mai avez daca o veti decora, cum am facut si eu. 

Ingrediente crusta: (pentru o forma de tort cu diametru 22 cm)

-250 g biscuiti (ar fi mers 300)

-1 lingura zahar pudra

-1 lingura cacao

-140 g unt topit

Se maruntesc biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra si cacao, se adauga untul topit si se pune amestecul in tava de tort. Cu o lingura sau cu un pahar cu baza mai groasa, se batucesc biscuitii astfel incat sa tapeteze vorma de tort inclusiv pe margine. 

Crema de lime:

-400 g lapte condensat

-200 ml smantana pentru frisca

-sucul de la 4 lime

-coaja rasa (doar partea verde) de la 1 lime

Laptele condensat se pune intr-un bol impreuna cu smantana pentru frisca. Se mixeaza cateva secunde pana se omogenizeaza. Se adauga apoi sucul si coaja de lime, amestecand cu o spatula. Nu amestecati cu mixerul si nu insistati prea mult, sa nu se taie. Crema astfel obtinuta se toarna peste crusta de biscuiti si se pune forma de tort in frigider pentru 2 ore. Ea se va ingrosa si se va intaria suficient. Nu e nevoie sa mai adaugati nimic. Nu se foloseste gelatina la aceasta reteta. 

Nota: Daca nu gasiti lime netratate, se spala foarte bine cu un burete de vase, cu partea abraziva, cu bicarbonat de sodiu si otet, apoi se clates foarte bine cu apa rece. Apoi se poate razui coaja. 

Decor:

-200 ml smantana pentru frisca

-250 g mascarpone

-3 linguri zahar pudra

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza la viteza maxima 2-3 minute, pana se ingroasa. Se pune crema intr-un posh si se decoreaza tarta.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.