Pentru blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-2 linguri ulei
-4 linguri faina
Crema:
-250 g mascarpone
-250 ml frisca
-3-4 linguri zahar pudra
-dulceata de zmeura fara samburi
-zmeura
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana
se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se
amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura pana se
inglobeaza. Se toarna amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu
hartie de copt. Eu pentru rulade folosesc intotdeauna tava de la aragaz.
Se coace blatul 14 minute (dupa cuptorul meu :) ). In tot cazul cand
incepe sa devina auriu pe margini, e gata. Eu niciodata nu aplic metoda
cu rulatul blatului intr-un prosop umed, pentru ca am patit-o o data. De
atunci las blatul cateva minute sa se racoreasca, apoi desprind hartia
si cand rulada s-a racit, o ung cu gemul de zmeura, apoi pun crema, cateza zmeurici si rulez eventual ajutandu-ma de
hartia de copt.
Pentru crema, se amesteca frisca cu zaharul pudra si cu mascarpone si se
bate bine pana devine o crema suficient de tare. Eu
am umplut rulada cu jumatate din cantitatea de crema iar cu cealalta
jumatate am ornat rulada pentru a-i da un aspect mai festiv, apoi am decorat cu zmeura, frunze de menta si gem de zmeura fara samburi (care e destul de subtire, are consistenta unui sos sau topping mai degraba).
sunt sigura ca este pe gustul meu!
RăspundețiȘtergere