luni, 12 februarie 2018

Cheesecake cu jeleu de ananas



Cand week-endul e prea scurt pentru cate ar trebui facute intr-o casa (in care tocmai ne-am mutat), dar trebuie sa si gatesti si sa mai faci si ceva dulce pentru familion, un cheesecake fara coacere e solutia salvatoare. E rapid, dureaza mai mult asteptarea :D, trebuie totusi sa stea vreo 3 ore in frigider, pana se poate taia, dar rezultatul e unul delicios, racoros, spectaculos si ce mai vreti voi. O singura reclamatie am primit: e prea mic! :D
Pentru acest cheesecake am folosit compot de ananas bucati de la Sun Food, prietenii mei cu care gatesc in fiecare week-end.

Ingrediente crusta:
-300 g biscuiti digestivi
-3 linguri zahar pudra
-esenta de migdale
-120 g unt topit

Ingrediente crema:

-300 g branza de vaci cremoasa (Monor)
-250 g mascarpone
-400 ml frisca lichida
-150 g zahar pudra
-esenta de vanilie de Madagaskar
-50 g ciocolata alba Milka
-1 plic gelatina Dr. Oetker
-2 linguri apa rece

Jeleu de ananas:
-1 cutie compot de ananas Sun Food
-2 linguri zahar
-1 plic gelatina Dr.Oetker
-1 picatura colorant galben (optional)

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura. 


Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca  cu mascarpone si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 1 ora, dupa care se toarna deasupra jeleul de ananas.

Pentru jeleul de ananas, se pune compotul in vasul robotului si se marunteste pana rezulta un piure nu foarte fin. Pastram doar 2 linguri zeama de la compot in care vom hidrata gelatina. Peste piureul obtinut se  adauga zaharul si se pune vasul pe foc pana se topeste zaharul , apoi se ia vasul deoparte si se adauga gelaina hidratata. Se amesteca pana se dizolva complet gelatina, apoi jeleul obtinut se toarna peste crema de branza. Se pune forma de tort in frigider pentru minim 2 ore, apoi se scoate inelul detasabil, se decoreaza cheesecak-ul (eu am facut niste trandafiri din frisca) si se serveste cu mare pofta. :) 
 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.