Ingrediente:
-1 kg mere
-500 g visine (am avut in congelator)
-280+160 g zahar
-apa
-biscuiti
-3 plicuri budinca de vanilie
Crema/jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca de vanilie
-300 ml apa
-160 g zahar
Apa zaharul, visinele se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata(din cauza razelor soarelul mi-a iesit cam aiurea poza)
intr-un vas punem folie alimentara, peste care turnam crema de visine
crema de mere:
-1 kg mere
-280 g zahar
-600 ml apa
-2 plicuri budinca de vanilie
Preparam crema de mere la fel ca si pe cea de visine si turnam peste visinele din cratita.
Acoperim cu biscuiti.
Punem in frigider cateva ore. (al meu a stat 30 min. in congelator si vreo 4 ore in frigider.)
rasturnam dupa cateva ore
ornam cu frisca si pudram cu scortisoara
si o sectiune cam nereusita
Pare tare bun .Combinatia visine-mere sigur e buna.
RăspundețiȘtergereMerci Bianca. Intr-adevar e foarte bun insa data viitoare cand voi mai face, voi mai pune un strat de biscuiti intre visine si mere.
RăspundețiȘtergereArata tare, tare bine tortul Criss.Combinatia e tare faina.O seara faina sa aveti.
RăspundețiȘtergereMerci Micule. Te pup. O seara faina si voua.
RăspundețiȘtergerecristina in primul rand La multi ani ,daca am inteles bine a fost ziua ta.fie ca toate dorintele sa ti se indeplineasca.
RăspundețiȘtergerein alta ordine de idei tortuletul arata super fresh.mi-ai facut pofta.pupici
mai intai iti spun la multi ani..super combinatie Criss!merita incercat!
RăspundețiȘtergereMultumim de reteta Criss... pare delicios intr-adevar... La multi ani.. sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergereSara, multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca iti place tortul.
RăspundețiȘtergereMichelle, multmesc pentru urari. Intr-adevar asa zic si eu, merita incercat
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc draga mea. Ma bucur sa te vad si pe tine.
RăspundețiȘtergereSuper ideea! O să încerc şi eu când se coc vişinele :), eu nu m-am gândit să pun la congelator.
RăspundețiȘtergereCu ocazia aniversării, îţi urez sănătate cât de multă şi linişte în suflet!:)
Multumesc mult Cristina.
RăspundețiȘtergereEu mi-am pus 6 caserole in congelator. S-au terminat toate deja. Din pacate n-am loc sa pun mai mult.
Hello Cristina,
RăspundețiȘtergeremerci pentru follow; desi te aveam deja pe lista mea totusi mi-a fost greu sa te gasesc dupa poza...dar te-am gasit deci.. here I am...
felicitari pentru toate deserturile
si tot ce prepari tu cu bun gust si pasiune. Mai vin pe la tine miine dimineata, deci pune de o cafeluta si aduc ceva gustarele, bine? :))) pup pup
Multumesc Nina pentru vizita. Te astept oricand. Esti binevenita!
RăspundețiȘtergereAm vazut si eu minunatiile care ies din mainile tale. Felicitari!
Hai ca sint inca pe picioare, nu m-am culcat; spune-mi te rog daca tot tu esti "criss-75" sau este alta Cristina?! caci tu aici ai alta poza decit cea de la follow...sper sa nu fi incurcat Cristinele.... :)))
RăspundețiȘtergereEu sunt Criss-75.
RăspundețiȘtergereAm schimbat doar poza.
RăspundețiȘtergereil est magnifique je suis admirative devant ce beau travail, mille bravos
RăspundețiȘtergerea mon avis il ne te reste aucun morceau!!!
bonne journée
Merci beaucoup Fimere.
RăspundețiȘtergereBonne journee.
La multi ani Criss,sa fii sanatoasa fericita iubita si sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume
RăspundețiȘtergerePupice
Lory
Multumesc Lory. Te pup.
RăspundețiȘtergere