duminică, 21 februarie 2010

Tort "Delice"


Ingrediente:
-1 kg mere
-500 g visine (am avut in congelator)
-280+160 g zahar
-apa
-biscuiti
-3 plicuri budinca de vanilie
Crema/jeleu de visine:
-500 g visine
-1 budinca de vanilie
-300 ml apa
-160 g zahar

Apa zaharul, visinele se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata
(din cauza razelor soarelul mi-a iesit cam aiurea poza)


intr-un vas punem folie alimentara, peste care turnam crema de visine



crema de mere:


-1 kg mere
-280 g zahar
-600 ml apa
-2 plicuri budinca de vanilie

Preparam crema de mere la fel ca si pe cea de visine si turnam peste visinele din cratita.
Acoperim cu biscuiti.

Punem in frigider cateva ore. (al meu a stat 30 min. in congelator si vreo 4 ore in frigider.)
rasturnam dupa cateva ore
ornam cu frisca si pudram cu scortisoara





si o sectiune cam nereusita


 Data viitoare cand voi mai face acest tip de tort, voi mai adauga un strat de biscuiti intre crema de visine si cea de mere.

21 de comentarii:

  1. Pare tare bun .Combinatia visine-mere sigur e buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Bianca. Intr-adevar e foarte bun insa data viitoare cand voi mai face, voi mai pune un strat de biscuiti intre visine si mere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare, tare bine tortul Criss.Combinatia e tare faina.O seara faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Micule. Te pup. O seara faina si voua.

    RăspundețiȘtergere
  5. cristina in primul rand La multi ani ,daca am inteles bine a fost ziua ta.fie ca toate dorintele sa ti se indeplineasca.
    in alta ordine de idei tortuletul arata super fresh.mi-ai facut pofta.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. mai intai iti spun la multi ani..super combinatie Criss!merita incercat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim de reteta Criss... pare delicios intr-adevar... La multi ani.. sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sara, multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca iti place tortul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Michelle, multmesc pentru urari. Intr-adevar asa zic si eu, merita incercat

    RăspundețiȘtergere
  10. Felis, multumesc draga mea. Ma bucur sa te vad si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Super ideea! O să încerc şi eu când se coc vişinele :), eu nu m-am gândit să pun la congelator.
    Cu ocazia aniversării, îţi urez sănătate cât de multă şi linişte în suflet!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult Cristina.
    Eu mi-am pus 6 caserole in congelator. S-au terminat toate deja. Din pacate n-am loc sa pun mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. Hello Cristina,
    merci pentru follow; desi te aveam deja pe lista mea totusi mi-a fost greu sa te gasesc dupa poza...dar te-am gasit deci.. here I am...
    felicitari pentru toate deserturile
    si tot ce prepari tu cu bun gust si pasiune. Mai vin pe la tine miine dimineata, deci pune de o cafeluta si aduc ceva gustarele, bine? :))) pup pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Nina pentru vizita. Te astept oricand. Esti binevenita!
    Am vazut si eu minunatiile care ies din mainile tale. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  15. Hai ca sint inca pe picioare, nu m-am culcat; spune-mi te rog daca tot tu esti "criss-75" sau este alta Cristina?! caci tu aici ai alta poza decit cea de la follow...sper sa nu fi incurcat Cristinele.... :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. il est magnifique je suis admirative devant ce beau travail, mille bravos
    a mon avis il ne te reste aucun morceau!!!
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  17. Merci beaucoup Fimere.
    Bonne journee.

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani Criss,sa fii sanatoasa fericita iubita si sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume
    Pupice
    Lory

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.