miercuri, 27 iulie 2011

Inghetata de piersici



-2 galbenusuri
-100 g zahar
-1 pliculet zahar vanilat
-200 ml lapte
-200 ml frisca lichida
-3 piersici decojite

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam piersicile zdrobite.  Lasam crema sa se raceasca de tot, apoi adaugam 200 ml friscabatuta. Punem intr-o cutie si dam la congelator, avand grija ca din ora in ora sa scoatem cutia si cu mixerul (sau furculita in cazul meu) sa amestecam in inghetata pentru a sparge acele de ghiata.


Rasturnam inghetata pe o farfurie si o glazuram cu ciocolata topita.  Eu am pus ciocolata amaruie, pentru ca e preferata mea.




5 comentarii:

  1. Vai...ce pofta mi-ai facut!!!!
    arata superrr!
    o zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama mia... ai trecut la categoria inghetate foarte serios...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm ce bine arata...
    Eu nu am facut inca anul asta...si nici nu am mancat foarte multa:)) De ce nu stiu:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Yumi,yumi...ce pofta mi-ai facut. E tare apetisanta...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.