marți, 13 octombrie 2009

Paine cu ceapa si masline

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 g faina
-2 cepe
-cateva masline curatate si taiate cubulete
-1 pliculet drojdie
-1 lingurita sare
-2 linguri ulei preferabil de masline
-putina apa calduta cu o linfurita zahar


Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste

Faina se amesteca bine cu drojdia uscata si cu sarea.

Se adauga ceapa calita si maslinele cubulete, se amesteca bine cu faina, apoi se toarna putin cate putin apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul se lasa sa creasca aproximativ o ora, dupa care se introduce in tava tapetata cu hartie de copt.

Se unge putin deasupra cu albus de ou sau doar cu apa rece, se presara deasupra susan sau chimen, se mai lasa sa creasca o jumatate de ora dupa care se coace aproximativ 40 minute, in functie de cuptor.



Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.