joi, 17 octombrie 2024

Mini tarte vegane cu mere

 

Aceste mini tarte cu mere sunt fragede si aromate, perfecte pentru un rasfat in week-end. Se fac usor si rapid si se termina si mai rapid.

Ingrediente aluat fraged:

-250 g faina

-1 lingura zahar pudra

-125 g unt vegetal/margarina/ulei de cocos

-1-2 linguri apa rece


Umplutura:

-4 mere

-1 lingura zeama de lamaie

-1 lingurita ulei de cocos

-4 linguri zahar brun

-1/2 lingurita scortisoara

-1 lingura amidon 

-50 ml apa


Pentru aluat, se pune faina, zaharul pudra si margarina rece, taiata in bucati, intr-un vas. Se amesteca ingredientele si se adauga si apa rece. Vom obtine o bila de aluat neted si nelipicios.

(Eu am cumparat din Carrefour ceea ce se cheama unt vegan, foarte scump si consider ca nu se justifica pretul, cand de fapt nu e mare diferenta intre acest unt si o margarina pentru prajituri, care e mult mai ieftina.)

Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. 

Merele se curata de coaja si de cotoare, Se taie in cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga uleiul de cocos, zaharul brun si scortisoara si se calesc pana se inmoaie. Se amesteca amidonul cu apa si se toarna peste mere, apoi se mai gatesc pana se ingroasa.

Aluatul de tarta se scoate din frigider si se intinde intr-o foaie de 5-6 mm grosime. Se decupeaza cu o forma de cerc si se pun cercurile intr-o tava de briose. Astfel vor arata ca niste cosulete. Se repartizeaza merele in fiecare cosulet si se coc tartele in cuptorul preincalzit la 170 C timp de 30 minute. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, apoi se scot cu grija, sa nu se rupa. 

Se pot pudra cu zahar, dupa racirea completa. Mi-au iesit 12 bucati.

(Mie mi-a mai ramas aluat de tarta, asadar incercat sa decupati cercuri mai mari din aluat, sau mai suplimentati umplutura.)













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.