Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 varza (aproximativ 1.5 kg)
-500 g faina
-1 plic drojdie uscata
-2 linguri ulei pentru aluat + ulei pentru calit varza
-sare, piper
-150 ml apa calda
Din faina, o lingurita sare, drojdie, ulei si apa calda se face un aluat ca pentru paine.
Se lasa aluatul sa creasca timp de o ora pana cand aproape isi dubleaza volumul.
In timp ce creste aluatul, se taie varza ca pentru salata si se sareaza.
Se caleste varza , se adauga piper destul de mult in cazul in care nu mananca si copiii. Al meu nici nu gusta macar.
Se ia cate o bucata de aluat, se intinde incercand sa se dea forma unui patrat. Se pune varza din belsug.
Se unesc colturile opuse, astfel incat sa dam forma unui plic.
Se ung placintele cu galbenus de ou si se coc timp de 40 min.
Cam asa arata placintele mele.
Criss imi ploua in gura de la varzari! Foarte bune! Alex a papat?
RăspundețiȘtergereMerci Oana. Alex n-a papat. El isi pastreaza obiceiul de a fi mofturos.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine placita ta. Eu o fac in tava de aragaz dar pun si putina smantana in varza. Dar e mai buna ideea asta a ta cu plicul:)
RăspundețiȘtergereDe obicei fierb un cartof in coaja, apoi il dau pe razatoarea mica si il amestec in aluat. Aluatul iese mai fraged si mai pufos. De data asta am uitat.
RăspundețiȘtergeremmm...varzari, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut cu ele
RăspundețiȘtergereTe astept Monica. E drept ca nu mai am, dar pana ajungi tu mai fac...
RăspundețiȘtergere