joi, 26 noiembrie 2009

Tort de mere II

Pentru blat avem nevoie de :
-1 kg mere
-4 oua
-4 linguri apa rece
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-1 praf de copt
-zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-visine din dulceata sau din congelator
-unt, zahar

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa din belsug cu unt si presarata cu zahar se pun merele taiate in sferturi. Peste mere se pune din nou zahar, care se va carameliza usor si impreuna cu untul vor forma un sirop. Din loc in loc se pun visine si optional nuci.  Se pun merele la cuptor pentru aproximativ 20 minute pana se inmoaie merele si zaharul se topeste formandu-se siropul.

Intre timp se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu cele 8 linguri de zahar, vanilia, apa rece si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Se toarna compozitia peste mere si se coace in cuptor 25-30 min.(se face testul cu scobitoarea).

Cam asa arata blatul gata copt.
si rasturnat
Peste blat se pune o crema de vanilie (ca cea de la cremsnit). Eu fiind grabita am pus o budinca de vanilie.
Si se orneaza cu un strat generos de frisca. Se poate renunta la crema de vanilie si se poate opta doar pentru frisca.
sectiunea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.