duminică, 27 martie 2022

Curry de năut (Chana Masala)

 

Curry de naut sau Chana Masala e o reteta traditionala indiana. Chana inseamna naut si este baza acestei retete. Mie imi place foarte tare nautul si retetele pe baza de naut, astfel ca il folosesc destul de des. Explozia de arome din aceasta reteta o sa va cucereasca garantat.

Ingrediente:

-300 g naut uscat (sau 2 conserve de naut)

-1 conserva de rosii

-1 cutie lapte de cocos

-1 bucata ghimbir (cam o lingura ghimbir ras)

-1 ceapa

-3 catei de usturoi

-1 lingurita garam masala

-1 lingurita chimion 

-1/2 lingurita pudra de curcuma

-sare dupa gust

-1 lingurita pudra de chili

-1 lingura ulei

-patrunjel verde sau coriandru


Pentru aceasta reteta am folosit naut uscat pe care l-am pus seara la hidratat in apa rece si l-am lasat peste noapte sa se umfle. Apoi , dimineata am schimbat apa si am pus nautul la fiert in oala Tefal one pot, la presiune timp de 10 minute. Daca aveti naut in coserva, e mai simplu pentru ca doar il scurgeti si il adaugati in sosul de rosii si condimente.

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se adauga si ghimbirul ras si calesc impreuna aproximativ 2 minute. Se adauga rosiile din conserva si condimentele si se fierbe sosul aproximativ 10 minute, pana incepe sa scada. Neaparat sa folositi chimion si nu chimen, pentru ca nu e acelasi lucru.  Se adauga nautul si laptele de cocos si se mai fierb impreuna 10-15 minute, pana cand sosul va scadea suficient. Cam asta e tot, daca va place mancarea picanta puteti adauga mai mult chili. Presarati deasupra patrunjel verde sau coriandru. Ideal e sa folositi coriandru daca gasiti, daca nu, merge si patrunjel. Se serveste cu orez basmati. E o mancare simpla si delicioasa.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.