sâmbătă, 5 martie 2022

Flan au chocolat

 

Flan au chocolat, e o prajitura simpla si delicioasa, pentru care nu va trebui sa stati foarte mult in bucatarie. I se mai soune si prajitura imposibila, pentru ca in tava se pune deodata si compozitia pentru crema si cea pentru blat iar in timpul coacerii cele doua se vor separa frumos si va rezulta aceasta minunata prajitura. 

Ingrediente tava 28/20 cm

-150 g zahar pentru caramel

-50 ml apa

Intr-o cratita se pune zaharul si apa si se pune vasul la foc mic. Mai intai zaharul se va topi, rezultand un sirop care mai apoi se va carameliza. Cand va capata o culoare frumoasa de chihlimbar, se ia vasul de pe foc si se tapeteaza cu acet caramel o tava termorezistenta.

Acum pregatim si cuptorul. Vom pune la fiert 2 l apa. Fixam cuptorul la 180 C caldura sus-jos. 


Crema de zahar ars:

-6 oua

-750 ml lapte

-100 g zahar

-1 fiola esenta de vanilie

Se bat ouale cu zaharul si vanilia. Cand zaharul s-a topit, se adauga laptele. Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu zahar caramelizat.

Blat:

-2 oua

-125 g zahar

-100 ml lapte

-100 ml ulei

-1 lingurita praf de copt

-160 g faina

-2 linguri cacao

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul 2 minute. Aceasta compozitie se toarna peste cea pentru crema.

Tava termorezistenta o vom pune intr-o tava de metal (tava cuptorului) in care vom turma apa fierbine. Introducem in cuptorul preincalzit si coacem prajitura 45-50 minute. 

Cand prajitura e gata, o lasam sa se raceasca, apoi acoperim tava cu o folie alimentara si o punem in frigider 2-3 ore. Eu am facut prajitura aseara si a stat in frigider pana dimineata.

Apoi cu un cutit desprindem marginile prajiturii, punem un platou peste tava si rasturnam prajitura. Ease va insiropa cu siropul caramelizat si rezultatul va fi unul delicios. 

Din pacate nu am poze cu toate etapele pentru ca in maomentul in care am descarcat pozele, mi-au aparut cateva imagini negre pe care scria "corrupted". 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.