duminică, 11 octombrie 2009

Diplomat cu piscoturi

Ingrediente:


20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas sau piersici (e mai bun cu piersici) si orice alte fructe
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
500 g frisca (eu folosesc in general frisca naturala Sanlacta, sau Meegle)
piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.

Intre timp pregatiti o cratita.

Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) din congelator si felii de portocale.


 Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati.

A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.


E delicios, usor de facut si de mare efect.
Si sectiunea,

Un comentariu:

  1. hhhmmm, cat de pufos, delicios si apetisant poate sa arate, a iesit super si doar cand privesti pozele deja iti face pofta :D

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.