joi, 11 august 2022

Prajitura vegana cu ciocolata si fistic

 

Pentru retete exclusiv vegane, vizitati noua mea pagina, Vegan Lifestyle .

Aceasta prajitura am facut-o pe repede inainte, din dorinta de a-i satisface pofta de dulce lui Alex. Este o prajitura vegana, dar e atat de buna incat nimeni nu ar spune ca e o banala prajitura de post.

Ingrediente (tava 25/25)

-1 conserva lapte de cocos (Auchan)

-50 g ulei de cocos

-230 g faina

-5 g praf de copt (o jumatate de pliculet)

-100 ml aquafaba

-150 g zahar

-coaja rasa de la o lamaie (am pus o lingurita de coaja din borcan)

-pasta de vanilie

 

Intr-un bol, punem continutul conservei de lapte de cocos, din care pastram 2-3 linguri. (Inainte de a folosi laptele de cocos, e bine sa amestecam cu o lingura, pentru ca "laptele" cu grasime se ridica la suprafata si dedesubt ramane doar apa de cocos.) Peste laptele de cocos se pune uleiul de cocos, care trebuie incalzit putin la microunde, zaharul, coaja de lamaie si pasta de vanilie. Se amesteca, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Aquafaba (am avut aproximativ 100 ml, ca am mai pus si la hummus) se bate cu mixerul pana cand va arata ca o bezea. Pont: daca aquafaba e tinuta in frigider, spuma va fi mai ferma,

Spuma, care arata ca bezeaua din albusuri, se adauga la compozitia de mai sus si se incorporeaza cu miscari usoare. 

Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170C, timp de 30 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi de glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fistic macinat. Daca nu aveti fistic, puteti folosi nuci, migdale, alune, fulgi de cocos.  


Glazura:

-100 g ciocolata neagra (75% cacao)

-2 linguri lapte de cocos (din conserva)

-fistic crud, macinat

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde, se adauga 2-3 linguri lapte de cocos, pana cand va rezulta o glazura suficient de fluida, cu care vom glazura prajitura. 

E o prajitura simpla, rapida si buna.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.