joi, 15 octombrie 2009

Fursecuri linzer


 Ingrediente:

-300 g faina
-150 g unt
-120 g zahar pudra
-50 g nuca macinata
-1 ou
-1/2 pachet praf de copt
-2 pachetele cu zahar vanilat
+
-gem pentru lipit fursecurile
-zahar farin pentru pudrat fursecurile

Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga untul, zahar pudra, nuca macinata, oul, vanilia, si se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 1-2 ore. Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de 0.5 cm pe planseta infainata. Se decupeaza cu forma dorita sau pur si simplu cu un pahar.
Unele se perforeaza pe mijloc. Trebuie sa fie egal nr. floricelelor intregi cu cele perforate, pentru ca se vor lipi cate doua cu gem. Se coc in cuptorul preincalzit maxim 12-13 minute, nu mai mult pentru ca devin tari si uscate. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scot si se lipesc cate doua cu gem. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla inchise ermetic, chiar si doua saptamani.

 dupa care se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cu diverse forme sau un pahar mai mic, avand grija ca fiecare forma sa aiba o pereche cu o gaura pe mijloc,


Se pun in tava pe hartie de copt,
doua manute de ajutor


Se coc aproximativ 10 minute, nu trebuie sa isi schimbe foarte tare culoare pentru ca se usuca si se intaresc.
Cand se scot din cuptor, partile cu gaurele se pudreaza cu zahar.


Se lipesc cate doua cu gem. Eu le-am facut cu gem de capsuni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.