sâmbătă, 1 mai 2010

Supa de varza


-1 varza timpurie medie (aproximativ 1 kg)
-500 g carne de porc sau vita
-1 legatura marar proaspat
-1-2 rosii proaspete
-2 fire ceapa verde
-1 morcov
-250 g smantana
-2 linguri faina
-1 cescuta lapte
-sare dupa gust (eu am pus delikat)


Carnea taiata cubulete se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma, apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul ras pe razatoarea mare si varza taiata . Se adauga sare dupa gust si se lasa sa fiarba. Cand supa e aproape gata se adauga rosiile taiate cubulete si se mai lasa la fiert 10 minute. Faina se amesteca cu laptele astfel incat sa nu se faca (,) cocoloase. Se adauga cate putina supa, apoi intreg amestecul se toarna in oala cu supa. Se adauga mararul tocat. Dupa ce a mai fiert supa cateva minute, se stinge focul si se adauga smantana. Pentru a nu se taia smantana, se amesteca intr-un bol cu cate putina supa fierbinte, apoi se toarna amestecul in supa.


2 comentarii:

  1. cristina:
    esta sopa de ve deliciosa, especial para estos días que comienzan a estar más helados en Chile.
    un abrazo
    edith
    la brujita

    RăspundețiȘtergere
  2. Gracias Edith. Asi que en Chile comienzan los dias Helados. Poes aqui en Romania comienzan los dias caliente. El verano!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.