Aceasta placinta cu visine o aveam pe lista de asteptare de cand am vazut-o prima data postata de Andreea Juganaru. Mi-a placut aspectul in primul rand, dar eram sigura ca e foarte buna. Imi plac mult de tot prajiturile cu visine si imi plac visinele mai mult chiar decat ciresele. Astfel ca, in week-end am facut rapid placinta si intr-adevar, e foarte buna. A mea n-a iesit atat de frumoasa, ca nu am stat sa o bibilesc, fiind mereu pe fuga si s-a si crapat pe alocuri, dar va asigur ca nimeni n-a fost deranjat de acest aspect.
Ingrediente:
-500 g visine+100 g zahar
-350-400 g faina
-30 g zahar pudra
-200 g unt rece
-5 g praf de copt
-200 g smantana acra
-1 praf sare
Mai intai se spala visinele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Se adauga 100 g zahar si se amesteca. Dupa ce zaharul incepe sa se topeasca, visinele se pun intr-o strecuratoare, sa se scurga surplusul de suc. Eu am preferat sa pun mai mult zahar decat spunea Anrdeea, pentru ca visinele sunt oricum acre si alor mei le plac prajiturile mai dulci.
Pentru aluatul fraged de placinta, se pun intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul rece taiat cubulete. Se amesteca rapid cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos, apoi se adauga smantana si se framanta pana cand aluatul se aduna. Nu insistati cu framantatul, pentru ca nu avem nevoie de un aluat elastic ci de unul fraged. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora.
Porniti cuptorul si fixati temperatura la 180 C .
Dupa o ora de stat in frigider, aluatul se imparte in trei parti egale. (Andreea spunea ca se intinde o foaie subtire pe planul de lucru si se taie fasii de 10 cm latime. ) Eu am preferat varianta mai usoara si am intins cate o fasie de aproximativ 10 cm latime. Pe aceasta fasie de aluat se pun visinele in sir indian 😀, dupa cum puteti vedea in pozele de mai jos. Se ruleaza fasia de aluat, apoi sulul obtinut se ruleaza sub forma de melc si se pune intr-o tava de tarta unsa cu unt. Procedam la fel si cu celelalte doua suluri, avand grija sa unim capetele, astfel incat in timpul coacerii sa nu se crape foarte tare.
Se introduce tava in cuptor si se coace placinta 30-35 minute, in functie de cuptor, pana cand devine usor aurie.
Dupa ce se raceste complet, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.