miercuri, 2 martie 2022

Basboussa a l'orange

 


Prajitura aceasta este atat de simpla, rapida si delicioasa incat trebuie neaparat sa o incercati. E dulce, insiropata asa cum sunt in general prajiturile arabesti. Despre pasiunea mea pentru bucataria orientala v-am mai povestit si cu alta ocazie. Si tocmai de aceea, incerc sa pregatesc cat mai multe preparate arabesti/turcesti, asta in functie si de ingredientele pe care reusesc sa le gasesc. 

Pentru aceasta prajitura avem nevoie de putine ingrediente si pe care le putem gasi in orice magazin.

Ingrediente:

-3 oua

-75 gzahar

-75 ml ulei

-20 g pudra de migdale

-75 ml suc de portocala

-210 g gris cat mai fin

-1 plic zahar vanilat

-1 plic praf de copt

-coaja rasa de la o portocala bio

-1 lingurita esenta de portocale


Pentru sirop:

-400 ml apa

-sucul de la o portocala

-300 g zahar

-coaja rasa de la o portocala

-1 lingura apa de flori de portocal


Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul , zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Separat amestecam ingredientele uscate (grisul, pudra de migddale si praful de copt) si le adaugam peste ouale mixate cu zahar si ulei. Adaugam si sucul de portocala si coaja rasa. Turnam amestecul intr-o tava 30/20 (eu am ales o tava de tarta) unsa cu unt si tapetata cu faina. 

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 C pentru 25-30 minute. Intre timp pregatim siropul.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, adaugam coaja de portocala, sucul de portocala si apa de flori de portocal. 

Dupa ce prajitura s-a copt, cu un cutit subtire o taiem in patrate sau romburi si turnam siropul deasupra. Puteti sa-l strecurati sa nu ajunga cojile de portocale pe prajitura. In fiecare romb/patratica se infige cate o migdala. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune in frigider pentru 2 ore. E delicioasa.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.