-2 cani bulgur fin
-2 cani apa fierbinte
-1 cana faina
-1 ou
-1 lingurita pasta de rosii
-1 lingurita pasta de ardei
-sare
-piper
-chimion
La aceasta reteta se foloseste un bulgur fin, pentru chiftele. Dar aici gasesc un singur fel de bulgur, asa ca l-am rasnit si am obtinut exact textura care trebuie. Peste bulgur am turnat cele doua cani de apa fierbinte si l-am acoperit, lasandu-l sa se umfle timp de 10 minute.
Apoi. am adaugat oul, pasta de rosii, pasta de ardei, condimentele si jumatate din cantitatea de faina. Am framantat cu mana pana s-a legat si treptat am adaugat restul de faina. Acum, am vazut ca turcii folosesc foarte mult chimion. Eu am pus o jumatate de lingurita si mi s-a parut suficient. Chimionul are o aroma puternica si daca nu sunteti obisnuiti cu acest condiment care, atentie, difera foarte mult de chimenul pe care il cunoastem, s-ar putea sa fie deranjant si sa nu va placa.
Din aluatul de bulgur se formeaza bilute mici care se apasa pe mijloc, formand o adancitura cu degetul si se pun pe o farfurie presarata cu putina faina.
Se fierb 8-10 minute in apa cu sara. Se pun la fiert doar in momentul in care apa clocoteste. Apoi se scot intr-o strecuratoare si dupa ce s-a scurs apa, se pun in sosul de rosii.
Ingrediente sos de rosii:
-1 conserva rosii cuburi
-4 catei de usturoi
-3 linguri ulei de masline
-1 lingurita pasta de ardei
-sare, piper
-chili
-1 legatura patrunjel verde
In uleiul de masline se caleste usturoiul tocat. Nu-l caliti foarte mult, sa nu se arda pentru ca devine amar. Se adauga rosiile din conserva, sarea, piperul, pasta de ardei si putin chili. Se fierbe sosul aproximativ 5 minute, apoi se adauga patrunjelul tocat. In acest sos se pun Fellah Köftesi fierte si scurse de apa. Se servesc calde, cu putin patrunjel extra deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.