marți, 28 septembrie 2010

Prajitura turnata cu mere


Blat:
-4 oua
-18 linguri zahar
-18 linguri ulei
-18 linguri lapte
-24 linguri faina
-1 praf de copt
-1 zahar vanilat

Umplutura:
-1,5 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara

Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar dupa gust si se calesc pana se evapora sucul. Se adauga scortisoara.
Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia pentru blat. Se coace blatul 10 minute, dupa care se scoate si se adauga merele calite si restul de compozitie. Se mai coace 30-35 minute.
Cand e gata, se lasa sa se raceasca putin apoi se pudreaza cu zahar si dupa racirea completa se portioneaza.





6 comentarii:

  1. ESto se parece a los cortadillos de cidra de mi tierra. Que rico.

    Saludos

    RăspundeţiȘtergere
  2. Gracias Jose Manuel. De verdad es delicioso.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Esto se ve muy delicado y delicioso.
    Un abrazo grande
    Edith
    La brujita

    RăspundeţiȘtergere
  4. Delicios arata, trebuie sa fac si eu ca tare mult imi place ,

    RăspundeţiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.