marți, 28 septembrie 2010

Prajitura turnata cu mere


Blat:
-4 oua
-18 linguri zahar
-18 linguri ulei
-18 linguri lapte
-24 linguri faina
-1 praf de copt
-1 zahar vanilat

Umplutura:
-1,5 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara
-1 lingura gris (optional)

Merele se curata de coaja,se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar dupa gust si se calesc pana se evapora sucul. (Daca merele sunt prea zemoase, vom adauga grisul care are rolul de a absorbi surplusul de suc.) Se adauga scortisoara.
Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes, avand consistenta smantanii.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia pentru blat. Se coace blatul 15 minute, dupa care se scoate si se adauga merele calite, se niveleaza frumos si se toarna restul de compozitie pentru blatul de deasupra. Se mai coace 35-40 minute, in functie de cuptor. Blatul trebuie sa aiba o culoare aurie, dar cel mai bine e sa verificati cu o scobitoare.
Cand e gata, se lasa sa se raceasca putin apoi se pudreaza cu zahar si dupa racirea completa se portioneaza.





6 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.