In mod traditional, Paris Brest este o prajitura cu un aluat de ecler (pate a choux) si cu o crema de patiserie cu pralina. Eu am preferat o crema de vanilie, care sa fie agreata de toata familia. Astfel ca pentru reteta cremei m-am inspirat de la Gaby.
Vreau sa spun ca am facut alegerea perfecta. Aproape perfecta, pentru ca pe Alex nu l-am dat pe spate, dar Daria a spus ca asta e prajitura ei preferata. :) Lui Alex in schimb nu-i place in mod deosebit nicio prajitura care nu are ciocolata. A zis ca mai bine faceam niste eclere adevarate.
Ingrediente coji:
-7 linguri lapte
-8 linguri apa
Apa, laptele si untul se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul. Putem folosi mixerul (e chiar indicat :) )
Ingrediente crema:
-3 galbenusuri
-200 ml lapte
-80 g zahar
-25 g amidon
-1 lingurita unt
-250 g mascarpone
-250 ml frisca Pilos
-4 linguri zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-1/2 fiola esenta de vanilie
Intr-un vas se pun galbenusurile, amidonul, cele 60 g zahar si amesteca usor. Se adauga treptat laptele, amestecand cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor.
Se pune vasul pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se ingroasa ca o budinca.Se ia vasul deoparte si se adauga untul, amestecand pana se omogenizeaza. Se acopera cu folie pentru a nu face pojghita si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se pune crema mascarpone, frisca , 4 linguri zahar pudra si o fiola esenta de vanilie. Se mixeaza crema la viteza maxima aproximativ 3 minute, pana devine spumoasa, apoi se adauga crema fiarta si racita si se omogenizeaza. Crema rezultata va fi spumoasa, dar suficient de ferma. Si chiar daca nu e crema originala a celebrelor prajituri Paris Brest, e delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.