duminică, 18 iulie 2021

Prajitura rasturnata cu visine

 

Vara, prajiturile cu fructe au cea mai mare trecere. Iar cele cu visine sunt de-a dreptul delicioase. Aceasta prajitura rasturnata e foarte usor de facut iar rezultatul va va incanta papilele gustative. Nu e foarte dulce, poate fi lasata ca atare, asa cum vedeti in poza de mai jos, poate fi "cosmetizata", cum am facut eu, cu crema din frisca naturala si crema mascarpone, sau merge cu glob de inghetata de vanilie sau chiar si de ciocolata.

Ingrediente: (tava 24/24)

-500 g visine (cantarite fara samburi)

-100 g zahar

-50 g unt

Blat de pandispan

-5 oua

-5 linguri zahar

-5 linguri faina

-1 lingurita praf de copt

-1 plic zahar vanilat

-coaja rasa de la o lamaie

Crema mascarpone:

-200 ml smantana pentru frisca

-250 g mascarpone

-2 linguri zahar pudra

-1/2 fiola esenta de vanilie

 

Mai intai se fixam cuptorul la 180 C sa se incalzeasca. In tava tapetata cu hartie de copt se presara 100 g zahar. Peste zahar se pun visinele. Mie mi s-au parut destul de acre, astfel ca peste visine am mai presarat o lingura de zahar, Se pun si bucatele de unt. Se scade temperatura cuptorului la 160C si se introduce tava cu visinele si zaharul pentru 10 minute, pana cand pregatim pandispanul. 

Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile , coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste visine si se coace prajitura 40 minute la 160C.Aici temperatura si timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor. Cand e gata, se scoate tava si se rastoarna prajitura pe un platou. Se indeparteaza foaia de copt si se lasa prajitura sa se raceasca. 

Punem intr-un bol toate ingredientele pentru crema si batem trei minute la viteza mare. Atentie sa nu se taie, fiind cu frisca naturala. Dupa ce prajitura e complet racita, decoram cu crema cu mascarpone si fructe . Eu am cumparat niste coacaze rosii, care imi plac foarte mult. Mi se par cele mai dragalase fructe pentru decorat. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.