joi, 30 ianuarie 2020

Fursecuri "banane" prajite


Desertul acesta e unul de tip "ceausist", cum ii spun eu, acel desert care se face cu ingrediente putine, e foarte simplu si foarte rapid. In maxim 20 de minute sunt gata. Nu face parte din categoria retetelor favorite, asta e clar si nici nu cred ca am sa-i repet curand. Dar imi lipseau de pe blog . :D Daca pentru mine nu sunt ceva "to die for", lui Alex chiar i-au placut aceste fursecuri/biscuiti sau ce-or fi ei.

Ingrediente:
-2 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri lapte
-4 linguri ulei
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-12 linguri faina (la nevoie si mai multa)

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga laptele, uleiul bicarbonatul de sodiu, coaja de lamaie si faina. Va trebui sa obtineti un aluat moale, usor lipicios, care se rastoarna pe planul de lucru infainat. La nevoie se mai adauga o lingura-doua de faina, pana cand aluatul va fi usor de modelat. Se iau bucati din aluat, din care se face cate un sul cam de grosimea unui deget. Sulurile se taie in bucati cam de 7-8 cm lungime, deasupra se traseaza dungi cu o furculita. Se prajesc in baie de ulei, la foc mic, pana cand se rumenesc. Se scot pe servetele de bucatarie, care vor absorbi uleiul. Se tavalesc prin zahar pudra.








Un comentariu:

  1. Ce fain arata! :D
    Imi aduc aminte ca aveam o colega la liceu care facea astfel de biscuiti prajiti, dar ea punea banane in compozitie. Erau foarte buni ♥

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.