sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Madlene cu afine si lamaie



Cand vrei sa faci rapid ceva bun si dulce, sa te rasfeti cu o ceasca de cafea, fa Madlene. Sunt cele mai simple, rapide, delicate si aromate prajiturele si se pot face in orice combinatii. Depinde doar de imaginatie si de ingredientele pe care le avem la indemana. Azi le-am facut cu afine si lamaie, cu dor de vara,soare, vacanta... Delicioase! 

Ingrediente:
-3 oua
-150 g zahar
-1 lingurita extract de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie bio
-100 g unt topit
-60 ml lapte
-10 ml suc de lamaie (2 linguri)
-300 g faina
-1 plic praf de copt
-150 g afine
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, sucul si coaja de lamaie si extractul de vanilie. Se adauga si afinele, amestecand cu grija sa nu le zdrobim. Se omogenizeaza, apoi cu o lingurita se repartizeaza compozitia in formele de Madlene. Mie imi plac tare mult aceste forme de silicon, pentru ca nu trebuie unse, nu se lipesc, prajiturile se pot scoate frumos, deci sunt foarte practice. Asadar, se coc Madlenele timp de  15-20 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Se scot cu grija, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Sunt aromate, delicate, niste frajiturele absolut minunate.  
 





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.