loading...

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Prajitura cu mere si bezea


Inca o prajitura cu mere. Foarte buna si aceasta. 
-4 oua
-10 linguri zahar
-10 linguri ulei
-10 linguri lapte
-12 linguri faina
-1 praf de copt
-2 kg mere
-zahar dupa gust
-scortisoara
 
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul,pana isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace pentru 15 minute (chiar 20)


Merele se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul pana se evapora sucul. Se adauga scortisoara dupa gust.


Cele 4 albusuri se bat spuma cu 8 linguri zahar. (eu am mai avut in congelator 2 albusuri) Asadar am vbatut spuma 6 albusuri cu 12 linguri zahar.


Dupa 15-20 minute se scoate blatul care e pe jumatate copt, se pun merele si deasupra se pune bezeaua. 


Se coace prajitura pana se rumeneste bezeaua.


Sectiunea




2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.