vineri, 20 noiembrie 2009

Poienita cu ciuperci

Aceasta reteta am vazut-o pentru prima data la prietena mea Monica Elizabet si mi-a placut foarte tare aspectul, de aceea am facut si eu dupa reteta ei. Insa trebuie sa spun ca pentru mine a fost o mare dezamagire. Pentru ca intr-adevar aspectul e de nota 10 dar gustul nu m-a dat pe spate deloc. Iata deci reteta Monicai:

500 gr ciuperci

80 ml otet

120 ml ulei

3 frunze dafin piper

3 catei de usturoi

1 lingurita sare

500 g piept pui

2 fire ceapa verde

1 leg patrunjel

1/2 kg cartofi , mazare

4 oua

100gr cascaval smantana,

5 morcovi

Se marineaza ciupercile3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet 120 ml ulei, sare, 10 boabe de mustar 3 frunze dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratitase lasa sa dea in clocot,se lasa inca 5 minute la fiert( dar puteti folosi ciuperci din conserva)

Se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers.

Legumele pieptul de pui si ouale se fierb.

Se dau pe razatoare legumele si ouale se pun separat.

Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi cartofii deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi.

Peste radeti cascavalul si turnati smantana.

Urmeaza pieptul de pui tocat care il amestecati cu ouale fierte si rase.

Ultimul strat e cel de morcovi se acopera se lasa la rece Se rastoarna cu grija pe o farfurie .
 
Aici se vad mai bine straturile.

sectiunea

2 comentarii:

  1. dar ce-i lipseste?nu se potrivesc ingredientele?mereu vad tot felu de retete de genu si sincer mi-e frica sa le incerc, pe acelasi motiv, ca poate nu au nici un gust!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu sincer ce ii lipseste. M-am gandit sa refac reteta si sa alternez straturile de legume cu o maioneza cu smantana. Poate am s-o refac asa intr-o buna zi. Cine stie?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.