duminică, 20 august 2023

Vacanta Albena 2023

 

In perioada 29.07 - 05.08, am fost in vacanta in Albena, la hotelul Sandy Beach. Este a patra vacanta in Albena si a doua la acelasi hotel. 

Am rezervat vacanta la inceputul lunii martie si pentru doi adulti si un copil de 8 ani, a costat 1087 euro. Sapte nopti, All Inclusive la un hotel de 4 stele. Cand am inceput sa urmaresc ofertele, prin ianuarie, preturile erau si mai mici, tin minte ca in februarie era 947 euro si imi pare rau ca am asteptat pana in martie. In fine, dupa ce am facut rezervarea am mai urmarit siteul agentiei, dar preturile au continuat sa creasca. Am achizitionat vacanta de la True Travel, o agentie din Targu Mures si toate vacantele in Bulgaria le-am achizitionat prin aceasta agentie. 

Am ajuns in Albena la 9,30 si la ora 10 aveam deja camera si bratarile puse. Coincidenta sau nu, am primit exact aceeasi camera (320) pe care am avut-o si in 2021. Si am fost usor surprinsa, pentru ca eu am rezervat camera dubla, dar am primit o camera tripla, cu un pat dublu, un pat simplu si o canapea.

Camera mare, spatioasa, cu vedere spre piscina hotelului Malibu, spre hotelul Maritim.  De pe terasa mare de langa camera se vedea marea. 

Pentru parcare am platit 20 leva/zi. Erau suficiente locuri de parcare langa hotel, pentru ca multi au parcat in parcarea mare de langa bariera. Acolo n-aveai loc sa arunci un ac. Mai tarziu am inteles si de ce... Acolo costa 6 leva/zi. Bine de stiut pentru anul viitor. 

Personalul de la hotel, dragut si amabil, exceptandu-i pe cei doi supraveghetori de la piscina, care erau mereu foarte acrii, fluierau intr-una si se comportau ca niste veritabili securisti. 

In camera s-a facut curatenie si s-au schimbat zilnic prosoapele.

In restaurant, 90% din personal era compus din tineri asiatici. Initial am crezut ca sunt chinezi, apoi i-am auzit vorbind limba turca si am intrebat-o pe una din fetela care debarasau mesele, de unde e. Asa am aflat ca erau din Kârgâzstan, din partea care se invecina cu China.

Mancarea foarte variata si pe toate gusturile. Am pozat doar cateva din farfuriile noastre, pentru ca mi s-a parut penibil sa filmez vitrinele si mesele cu mancare, fructe, prajituri, etc. Dar, cred ca si cei mai pretentiosi ar fi avut ce sa aleaga. 

Foarte multe fructe (pepene rosu si galben, mere, pere, banane, felii de portocale si grapefruit, caise, piersici sau nectarine, prune.)

Rosii, castraveti, ardei feliati in boluri, masline, ardei iuti, diverse muraturi, sosuri, mustar, ketchup, maioneza, 5-6 feluri de salate, doua feluri de cascaval, telemea, feta, unt, pateu, salam, sunca, parizer vrei 6 feluri, oua fierte, omleta, carnati fierti si prajiti, cremvusti, gris cu lapte, terci de ovaz. Nici nu m-am uitat la tot ce aveau, ca nu m-a interesat.  Cereale, miere, doua feluri de gem, crema de ciocolata, checuri. Ceai, cafea espresso sau instant, racoritoare la dozator dar si suc natural de mere. Pe terasa se faceau clatite si oua ochiuri. 

La pranz si cina, diverse salate , diverse garnituri (cartofi natur, cartofi prajiti doar la cina, orez simplu sau cu legume, diverse legume, iahnie de fasole, paste, sos de rosii si sos de branza pentru paste, ardeiumpluti, ardei copti, varza calita cu carne, ficatei de pui, friptura de pui/porc/rata, 3 feluri de peste, in ultima seara am nimerit fructe de mare, scoici, inele de calamari si creveti. Pe terasa se faceau legume si carne la gratar. Dar noi nu suntem mari carnivori asa ca eu am preferat salatele, legumele si mancarurile lor traditionale. 

La desert erau minim 8 feluri de prajituri si 7 feluri de inghetata.

La snack-bar, pizza, sandvisuri, wafle, fructe, fursecuri, inghetata. 

La pull-bar se serveau diverse cocktailuri, bere, pepsi, sprite.

Inainte de a pleca in vacanta am tot citit pe grupul de pe Facebook, ca multi au facut enterocolita. Si pe plaja auzeam ca atat copiii cat si adultii au avut probleme de acest gen. Am scris si pe grup si scriu si aici cum procedez eu. Cu cinci zile inainte de a pleca in vacanta, luam cu totii probiotic. Si la fel, pana in ultima zi de vacanta.  Acum am luat Hepiflor ca e cel mai ieftin, iar fetitei i-am dat Lacium. Pana acum, niciodata nu am avut astfel de probleme in vacanta. Putin m-am panicat cand am auzit pe plaja ca cineva spunea ca s-au imbolnavit cu totii dupa ce au mancat pepene. Fetita mea a mancat, dar n-a avut probleme. Dupa acea zi nu i-am mai dat pepene.

Dar ea de fel e o sclifosita si toata saptamana a mancat doar fructe, pizza, cartofi prajiti, clatite si inghetata. 

Foarte important, faceti-va obligatoriu asigurare de calatorie. Sub nicio forma nu plecati intr-o tara straina, chiar daca e aproape, fara sa va faceti asigurare , mai ales daca aveti copii care se pot imbolnavi usor. Cand platesti destul de mult pentru o vacanta, nu cred ca e cazul sa te uiti la cativa lei in plus. Pe noi (doi adulti si un copil) ne-a costat 258 lei.  

Piscina hotelului e destul de mica, dar noi am stat foarte putin la piscina. Din fericire apa marii a fost perfecta pentru baie, in timp ce la cativa km mai la nord, in Romania, era rece ca gheata. 

Copiii s-au bucurat in fiecare seara de o jumatate de ora de discoteca pe scena de la hotelul Malibu. De asemenea, la piscina erau diverse programe de animatie, dr nu ceva iesit din comun. Am vazut ca se juca darts sau se facea aqua gym in piscina, dar cum erau destul de putini la piscina, programele de animatie nu erau cine stie ce. Langa hotel exista terenuri de tenis, banuiesc ca se pot inchiria. Si de asemenea, un teren pe care un grup de francezi jucau Jeux de Pétanque, un joc cu bile metalice. N-am inteles cum se joaca, dar ei se distrau copios. 

Ca o metoda de distractie pentru copii, exista o mini gradina zoologica in care sunt zeci de iepurasi pe care copiii ii pot hrani. Noi am stat cred, o ora si ne-am jucat cu iepurasii. Intrarea costa 7 leva/adult, 5 leva/copil si o galetusa cu niste bastonase de morcovi si un pumn de granule pentru iepurasi, 2 leva. Pe langa iepurasi sunt si capre, ponei si doi purcelusi pitici care de asemenea asteapta atentie si hrana de la vizitatori. Din pacate ei raman cam flamanzi, pentru ca iepurasii ii atrag ca un magnet pe copii. Langa iepurasi, exista si un Dino Parc unde sunt expusi cativa dinozauri, exista si o tiroliana. Nu am mai intrat pentru ca biletul pentru mine si Daria ar fi fost 45 de leva si mi s-a parut cam mult. 

Am urcat intr-una din seri, cu scarile rulante, in partea nordica a statiunii. Destul de putina lume pe acolo. Multe din hoteluri sunt inchise, unele de-a dreptul in paragina. Hotelul .Com este inchis. (Asta pentru ca am vazut ca lumea intreba pe Facebook despre acest hotel. Si aparea in primavara si in ofertele agentiilor.) Nu vad cum ar fi putut sa-l deschida, pentru ca arata ca dupa razboi. Cel putin restaurantul, piscina, cladirile adiacente. N-am fost sa vad si cladirea principala a hotelului. 

Sunt deschise hotelurile Kompas, Orhideea, Vita Park, Ralitsa. Pentru cine cauta linistea si racoarea din padure, zona e foarte frumoasa iar preturile la cazare cu all inclusive sunt mai mici decat la hotelurile de pe plaja.

Altfel, Albena e foarte frumoasa, ingrijita, curata, plina de flori si plante. Si evident ramane statiunea mea de suflet. Sunt sigura ca tot litoralul bulgaresc e superb. Mi-as dori sa vizitez Balchik, Nessebar, sa ajung in Sunny Beach. Dar, pentru cei ce prefera linistea in locul nebuniei si agitatiei, Albena e locul perfect.  

Sper sa ne revedem anul viitor. In tot cazul, daca nu schimb statiunea, nu voi schimba nici hotelul, pentru ca pentru mine a fost alegerea perfecta in ce priveste raportul pret/calitate.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.