vineri, 29 octombrie 2021

Orez cu lapte la Tefal one pot

 

Orezul cu lapte este unul din cele mai simple si mai comune deserturi. Doar ca nu e o placere sa stai si sa amesteci in cratita atunci cand il prepari dupa metoda clasica. De am acesta oala minune, Tefal one pot il prepar foarte des, aproape saptamanal, pentru ca lui Alex ii place foarte mult. Eu nu ma dau in vant dupa orez in general, dar in lipsa altui desert merge o portie. Combinat cu merele caramelizate a rezultat ceva foarte foarte bun. Reteta e preluata din cartea Tefal one pot, doar ca le-am salvat intr-un fisier word, pentru ca in carte retetele sunt scrise cu litere marunte.

 
Mere caramelizate:
-3 mere
-100 g zahar
-50 g unt 
-1/2 lingurita scortisoara

Se curata merele de coaja si se scoate cototrul. Se taie merele in cubulete. Se pun intr-o cratita merele, zaharul si untul si se calesc la foc mic pana se inmoaie si se caramelizeaza. Se adauga scortisoara. 

Dupa ce se depresurizeaza oala se repartizeaza orezul si merele caramelizate in cupe sau pahare. Eu va sfatuiesc sa lasati oala cateva minute sa se depresurizeze singura pentru ca altfel tot capacul se stropeste si e mai dificil de curatat.


 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.