luni, 11 octombrie 2021

Porumb fiert la Tefal One Pot

 

 
Pentru ca de ceva timp folosesc asa numita "oala minune", adica Tefal One Pot, ma gandesc sa postez intr-o rubrica noua pe blog, "Gatim cu Tefal One Pot) tot felul de retete si mai simple si mai complexe, gatite in aceasta "oala minune".
Tefal One Pot e realmente o oala minune, folosita indeosebi vara, cand din cauza caldurii, nu e o placere sa stam prea mult in bucatarie. Dar in egala masura e binevenita in orice anotimp, pentru ca gateste singura si timpul de gatire e mult redus fata de aragazul sau plita clasica. 
Porumbul fiert e preferatul meu si anul acesta am si cumparat de foarte multe ori si asta pentru ca nu trebuia sa fierb la el o ora si jutatate si nici sa fac aburi si caldura in bucatarie. 
In aceasta oala incap 6 stiuleti de porumb. Perfecta pentru noi, pentru ca nici nu e nevoie de mai multi. De aceasta data am fiert doar cinci bucati. 
Se curata porumbul de panusi si pe fundul oalei se pun cateva frunze. Se asaza stiuletii de porum, se pune apa pana la linia MAXIMA. Se adauga o lingurita de sare si se pune vasul in oala propriuzisa. 
Se inchide capacul, avand grija sa inchidem si supapa de presiune.
Se seteaza programul de gatire sub presiune . Apasand pe sageata in jos, alegem presiunea medie. Apoi apasam pe ceas si apare cifra 30, ceea ce inseamna ca porumbul nostru va fierbe timp de 30 de minute la presiune medie. Daca porumbul e foarte fraged, sunt suficiente 20 de minute. Apasam butonul de start iar pe ecran vor aparea niste liniute sub forma de dreptunghi, care se tot invart. Asta inseamna ca apa incepe sa se incalzeasca pana cand ajunge la punctul de fierbere. Cand apa atinge punctul de fierbere, pe ecram apare cifra 30. Apoi pe masura ce timpul se scurge, vom vedea acest lucru si pe ecran. In momentul in care ajunge la zero, inseamna ca fierberea s-a terminat. Apasam pe butonul din stanga, pentru a opri programul si depresurizam oala ridicand supapa. E bine sa pozitionati oala undeva sub hota, pentru a scoate aburii. Dar putem lasa oala sa se depresurizeze singura si in cateva minute ea se va depresuriza si vom putea deschide capacul. 
Porumbul nostru e gata, fara caldura, fara aburi si fara mult timp petrecut in bucatarie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.