Aveam niste mere "obosite" in cosul de fructe. Si pentru ca nu erau suficiente pentru o prajitura sau placinta cu mere, am facut aceasta rulada pe care am vazut-o pe pagina lui Sebi.
S-a dovedit a fi o reteta de succes, pentru ca s-a mancat jumatate imediat dupa ce s-a racit.
E o rulada foarte usor de facut si foarte buna. Gustul aduce cu prajitura turnata cu mere.
Ingrediente:
-4 oua
-100 gr zahar
-120 gr faina
-1 plic zahar vanilat
-un praf de sare
-5 mere
-1 lingura zahar pudra
-1 lingura suc de lamaie
-1 lingura gris
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita zahar pudra
Mai intai se curata de coaja merele si se rad pe razatoarea mare. Peste mere se pune sucul de lamaie, zaharul pudra, scortisoara si o lingura de gris, care va absorbi umiditatea in exces. Se tapeteaza cu hartie de copt tava cuptorului si se repartizeaza uniform merele rase.
Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu praful de sare, pana rezulta o spuma ferma. Se adauga zaharul si zabarul vanilat si se bat in continuare pana se topeste zaharul si vom obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga si galbenusurile si dupa ce s-au incorporat acestea, se adauga si faina, amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia in tava peste merele rase. Se niveleaza compozitia, astfel incat rulada noastra sa iasa frumoasa si uniforma. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate cu grija din tava, eventual pe gratarul cuptorului, sa se raceasca mai usor. Se lasa 5 minute sa se racoreasca, apoi se pune inapoi in tava, peste prajitura se pune o foaie de copt si inca o tava sau un platou de marimea tavii si se intoarce rapid prajitura. Apoi se pune prajitura cu tot cu foaia de copt pe un prosop si se ruleaza strans. Se lasa rulada invelita in hartia de copt si prosop pana se raceste. Se serveste pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.