Azi mi-a zis Alex ca vrea "langosi ca la Week-end" (Week-endul e un complex de agrement unde ne petrecem noi o mare parte a timpului, vara).
Asadar, pentru alt avem nevoie de:
-500 g faina
-1 cub de drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-2 linguri ulei (de masline am pus eu)
-1 lingurita zahar
-250 ml apa calda
Se framanta aluatul care se lasa sa creasca o ora
Planul de lucru se unge cu ulei. Se rup bucati din aluat, care se aplatizeaza cu mainile unse cu ulei.
si se prajesc in ulei incins
pe ambele parti
apoi se scot pe hartie absorbanta sa se scurga surplusul de ulei
Se ung cu smantana si se pune cascaval ras sau branza deasupra. Eu am amestecat cascaval si branza de burduf.
A mancat Alexutul meu 4 bucati mari si late.
vai ce pofta mi-ai facut:))si mie imi plac la nebunie....eu doar ca le numesc placinte:))noi in ardeal asa le zicem...of.....vreu si eu macar una:))tre sa fac zilele astea..desi am zis ca tre sa intru la dieta....
RăspundețiȘtergereSunt foarte buni langosii, si eu ii ador pe cei de la weekend si la Selgros. Un mic sfat..inlocuieste apa cu lapte...apa se foloseste la paine doar, la gogosi se folsoeste lapte intotdeuna si chiar smantana (asa e reteta originala de langos).
RăspundețiȘtergereIncearca si vei vedea ca ies mai buni, nu e asa tare alautul ca cel facut cu apa.
Sa stapanesti sanatoasa calculatorul!!
Merci Bianca, am sa tin cont de sfat.
RăspundețiȘtergereJust me, si eu sunt ardeleanca si zau ca le zicem langosi.
Ce-mi plac ardelenii! Stiu sa gateasca bine, dom'le!
RăspundețiȘtergereSuper langosii Criss.
RăspundețiȘtergerePai daca Alexutu a mancat 4, iti dai seama ce " gaura " iti faceam eu in productia de langosi.
Weekend placut va doresc.
Merci Cristina. In toate zonele se gateste bine, fiecare cu specificul ei.
RăspundețiȘtergereMicule, no problem, mai facem. Alex e mare fan.
Mmmm, cu bune sunt, imi plac grozav!
RăspundețiȘtergerenormal ca a mancat Alex la ce fain arata.si eu as manca dar de unde?pupici criss
RăspundețiȘtergereMerci Sarah. Pai daca ti-e pofta de ce nu faci cateva? Nu e nimic greu, se fac repede si sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergereda, probabil doar eu le numesc placinte, fie cum le-ai facut tu, fie umplute:)) la fel cum ma corecteaza prietenele cand vine vorba de ciorba, eu le numesc supa pe toate:)))nu conteaza cum se numesc, stiu ca-s bune rau si mor de pofta , salivez, dar gata cu papa..salate:)))
RăspundețiȘtergerenu ai scris cum se face aluatul
RăspundețiȘtergere