Am facut azi o painica impletita pe care de mult vroiam s-o incerc.
Modelul de impletitura l-am luat de la Monica Elizabet. (Merci Monica pentru idee.)
-500 g faina
-1 cub de drojdie proaspata
-1 lingurita sare
-250 ml lapte
-1 lingurita zahar
-2 linguri ulei de masline
-putina apa (aproximativ 100 ml)
Din ingredientele de mai sus se framanta aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste si peretii vasului raman curati. (Daca aveti o masina de paine e mult mai simplu. Eu nu am.) Asa arata aluatul framantat:
Se lasa sa creasca o ora timp in care isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in doua parti, una mai mare (cam 2/3 si una de aproximativ 1/3 parte). Din fiecare bucata de aluat se fac 3 suluri care se impletesc.
Intr-o tava, pe hartie de copt asezam mai intai impletitura mai mare.
Aplatizam putin si asezam deasupra impletitura mai mica.
Ungem cu galbenus si presaram susan. Mai lasam sa creasca 20 minute si introducem in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute
Cam asa arata,
Buna si pufoasa.
ta tresse de pain est magnifique, bien gonflée avec une mie très légère
RăspundețiȘtergerec'est réussi, bravo
bonne journée
criss ce frumos a crescut painea.am observat ca ai o manichiura foarte faina :P
RăspundețiȘtergereIepurasul a trecut pe la mine si mi-a dat doua premii pe care doresc sa ti le ofer la randul meu.te astept cu drag sa le ridici.pupici
Fimere, merci de votre visite.
RăspundețiȘtergereBonne journee.
Sarah, multumesc pentru premii, am sa vin sa le ridic. Manichiura mi-o fac singura, sunt niste abtibilduri micute si dragute si arata bine.
RăspundețiȘtergereCE BINE ARATA SU CE FRUMOS TI-A CRESCUT !!!! Felicitari Cristina ...Hristos a inviat ...te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Anca, si eu te pup.
RăspundețiȘtergereE minunata reteta asta de aluat. Eu l-am facut la pizza, dar n-am pus si cei 100 de ml de apa (asa stiam eu reteta). O sa-l incerc si ca paine si o sa pun si apa ca vad ca ti-a iesit foarte bine asa.
RăspundețiȘtergereFelicitari! Esti foarte priceputa.
Multumesc Cristina. Esti draguta. Si mie imi place acest aluat, am facut zilele trecute o focaccia cu acest aluat. Am sa pun si reteta numai sa am timp.
RăspundețiȘtergereSuper pufoasa painica impletita.
RăspundețiȘtergerefelicitari
weekend fain
Multumesc Liana, week-end placut si tie.
RăspundețiȘtergerestupenda questa treccia Cri!!
RăspundețiȘtergereBuona serata.
Inco