sâmbătă, 10 aprilie 2010

Paste patrate mari


-3 oua
-7-8 linguri faina

Se face un aluat nelipicios, potrivit de tare. Daca e cazul se mai adauga faina sau daca faina e prea multa, se adauga putina apa. Se taie aluatul in bucati pentru a fi mai usor de intins. Se intind foi subtiri care se lasa sa se zvante putin, apoi se taie patrate .



Pana se usuca pastele, e bine sa nu se suprapuna pentru a nu se lipi unele de altele.
Se lasa apoi pe planul de lucru cateva ore. Eu le-am facut aseara si le-am lasat pana azi dimineata sa se usuce bine.

Se pot servi cu branza dulce sau sarata, varza, etc.
Cam asa arata

3 comentarii:

  1. foarte faine si mult mai sanatoase decat cele din comert dar iti trebuie ceva rabdare sa le faci.bravo criss esti o super gospodina

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sarah. Nu ma consider o super gospodina dar ma straduiesc sa gatesc cat de cat sanatos si evident gustos.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu fac paste in casa si tot asa ziceam si eu sa le fac si micute, nu numai clasice, lungi.O sa incerc

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.