Pentru coji:
-15 linguri apa rece
-150 g unt sau margarina
-150 g faina
-4 oua
Apa si untul/margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul. Putem folosi mixerul (e chiar indicat :) )
Compozitia pentru coji se pune intr-un posh cu dui stelat si se formeaza bastonasele pentru cojile de eclere. Se coc in cuptorul preincalzit, fara a deschide usa cuptorului 25 minute. Dupa cele 25 minute, putem verifica daca sunt coapte cojile. Daca au o culoare aurie, cum sunt ale mele, sunt gata si se pot scoate. Daca nu, le mai lasam cateva minute.
Crema:
-4 oua
-180 g zahar
-500 ml lapte
-80 g faina
-2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Cristina:
RăspundețiȘtergerese ven deliciosos estos pastelitos.
Tengo la tentación de comer uno.
Respecto de dónde viene el nombre "brujita" ja-ja Lo que sucede es que yo siempre he dicho que he tenido que ser bruja "en mis vidas anteriores" y el jengibre siempre me ha apasionado...su olor y sabor.
Cuando yo empece a cocinar colocaba "la brujita de jengibre2 en mis recetas y ahora el Blog tenía que llamarse así.
¿tienes mail?
un abrazo
edith
Cristina :) ce faine ti-au iesi :)
RăspundețiȘtergerevai eu numa ce am zic ga tre sa iau o paoza ca -am cam ingrasat :(
de luni o sa fac o dieta :))) pe bune sper sa pot sa o tin :)))
Gracias Edit. Tambien te agradesco por los esplicaciones. eres una brujita muy linda.
RăspundețiȘtergereMerci Amca. Asta cu dieta e valabila si la mine.
RăspundețiȘtergereSuper faine ti-au iesit.Ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta sa aveti.
Gustoase eclere ai facut. Bravo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Micul. O duminica faina si voua.
RăspundețiȘtergereMerci Bianca. Si noua ne-au placut.
RăspundețiȘtergeremaiiiii la toata lumea ies eclerele numai mie nu mi-au iesit.ale tale arata yummy.voi mai incerc o data,sper ca de data asta daca nu voi mai deschide usa cuptorului nu se vor mai lasa.pup criss
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah. Si eu am patit-o cu eclerele, mi s-a intamplat si mie sa nu-mi iasa. Dar cu aceasta reteta n-am probleme, ies intotdeauna.
RăspundețiȘtergereQue buenos Cristina, te han quedado unos eclairs espectaculares...un besito
RăspundețiȘtergereGracias MaJose. Me alegro que te gustan. Tambien gracias por tu visita.
RăspundețiȘtergerewaauu ce bine arata, si ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereo zi superba!
c'est trop gourmand ces éclairs, j'adore
RăspundețiȘtergerebonne journée
Merci Fimere.
RăspundețiȘtergereMultumesc Boscodino. Ma bucur ca iti plac.
RăspundețiȘtergeredoua premii dragute te asteapta sa le ridici .pupici
RăspundețiȘtergere