sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Dulce de leche


De mult mi-am dorit sa incerc aceasta reteta, mai ales ca imi place tare mult caramelul insa pana acum n-am avut lapte condensat. Dar saptamana trecuta am primit comanda, astfel ca prima reteta incercata a fost acest dulce de leche. Inca nu stiu la ce-l voi folosi, oricum cred ca la ceva fursecuri pentru ca este foarte foarte dulce. Am vazut diverse metode de preparare a acestei creme insa am ales-o pe cea care mi s-a parut mai usoara si mai putin riscanta. :) Am vazut ce cea mai populara metoda e fierberea conservei in apa, insa existand riscul ca aceasta conserva sa explodeze, am ales o varianta safe si foarte comoda, prezentata de David Lebovitz. 
Avem nevoie de:
-1 cutie lapte condensat
-1 vas de yena
-1 vas mai mare in care sa incapa vasul de yena
-folie de aluminiu


Metoda de preparare a caramelului din lapte e foarte simpla. Punem laptele condensat in vasul de yena, pe care il acoperim cu folie de aluminiu. Intr-o tava punem apa si punem si vasul de yena acoperit. Introducem tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si lasam 1 ora si jumatate in cuptor, timp in care crema se va ingrosa si se va carameliza.


Asa arata crema gata facuta.



Foarte buna insa cam dulce pentru gustul meu.



7 comentarii:

  1. Buna reteta!Am s-o incerc neaparat!Mi se pare mult mai simpla decat alte metode:))Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superr!
    De cand spun ca o sa incerc si eu....
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!.. Multumesc de reteta.. si uite asa am sa pot carameliza fi eu laptele condensat facut de mine in casa pentru a nu mai comanda...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hola Cris!! que bonito te ha quedado nuestro dulce de leche!! en mi blog tienes la receta pero sin leche condensada, verás que es muy fácil, incluso del repostero que para tus manos de hada podrás aplicarlo a tus tartas!! Cariños

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Te urmaresc de mult chiar daca nu am lasat comentarii pana acum.Imi plac mult retetele tale si ma inspira deseori. Eu amestec acest caramel cu mascarpone si frisca(neindulcita) si iese o crema absolut minunata. Si mie mi se pare prea dulce si tocmai de aceea caut sa o amestec cu ceva sa-i mai taie din dulceata, insa aroma e fantastica.
    Spor la bucatarit si multumim pt.retete si idei.
    Tina

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.