luni, 23 septembrie 2019

Tarta cu praz si naut



Cred ca v-am spus deja ca imi place foarte mult nautul si il consum des, indeosebi sub forma de hummus simplu sau in diferite combinatii.  falafel, supe crema, tocanite, etc. Pe langa faptul ca asigura organismului necesarul de proteina, are o serie de beneficii pentru sanatatea noastra, e si foarte gustos si versatil. Azi va propun o tarta absolut delicioasa, cu care l-am dat gata pe Alex. Se tot invartea pe langa mine, prin bucatarie si nu mai avea rabdare sa se raceasca tarta si eu sa termin sedinta foto. :D A mancat pe nerasuflate doua felii mari de tarta si mi-a zis sa mai fac. Desigur, am sa mai fac, pentru ca mi-am facut provizii serioase. :D Am gasit la Kaufland naut Sun Food si am luat toate cele 6 conserve care mai erau pe raft. Asa ca mai urmeaza si alte bunatati cu naut. 

Ingrediente aluat fraged:
-300 g faina
-120 g unt rece
-1 lingurita sare
-1 ou
-1-2 linguri apa rece

Umplutura:
-1 fir gros de praz (al meu a avut 450 g)
-1 conserva naut Sun Food
-250 g telemea
-100 g cascaval ras
-3 oua
-2 linguri smantana
-2 linguri gris
-sare
-piper
-2 linguri ulei 

Mod de preparare:

Mai intai ne ocupam de aluatul fraged. Punem faina si sarea intr-un bol si adaugam untul rece taiat in bucati mici. Apoi cu varfurile degetelor amestecam faina cu untul, pana capata aspectul unor firimituri. Adaugam oul si 1 lingura apa gece (la nevoie mai adaugam o lingura de apa rece). Amestecam pana obtinem o bila de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura.
Spalam bine prazul si indepartam partile uscate . Partea verde a prazului, eu o desfac si spal fiecare frunza/codita in parte, pentru ca poate ave nisip sau pamant. Taiem prazul in rondele subtiri si adaugam putina sare. Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam prazul. Il calim pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Dupa ce prazul s-a inmuiat, adaugam branza rasa, ouale batute impreuna cu smantana, nautul scurs, sare si piper dupa gust si omogenizam.
Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie rotunda (sau in functie de tava in care vom coace tarta). Punem aluatul de tarta in tava si il intepam din loc in loc cu o furculita. Presaram cele 2 linguri gris si adaugam umplutura. Coacem tarta pana cand vedem ca marginile sunt usor rumenite. Eu am copt-o 40 minute, dar timpul de coacere difera in functie de cuptor. 
Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.