marți, 6 aprilie 2010

Pulpe de pui pe pat de ceapa, cu sos de vin


-4 pulpe de pui
-3 cepe
-3-4 fire de ceapa verde
-2 morcovi
-condiment pentru pui picant
-usturoi granulat
-maghiran
-cimbru
-un pahar mare de vin rosu

Se spala si se curata pulpele, se taie in doua si se condimenteaza. Intr-o tava termorezistenta se pune putin ulei de masline, apoi se pune ceapa taiata solzisori si morcovii rondele. 



Se pun pulpele deasupra, se toarna vinul, se acopera tava cu folie si se introduce la cuptor pentru 35-40 minute.


Dupa cele 40 de minute se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca pulpele.



Se serveste cu piure de cartofi (si ardei copti). Din vinul acrisor si ceapa dulceaga rezulta un sos delicios iar carnea e frageda si are un gust deosebit.

2 comentarii:

  1. yummyyy.arata foarte bine ,sper ca mai ai ca vin in vizita.cel mai mult ma atrage ardeiul kapia copt desi nici pulpitele nu le-as lasa in farfurie.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.