duminică, 4 aprilie 2010

Cupola cu fructe si frisca


Am facut aseara acest mic tortulet, cu crema diplomat si m-am gandit sa-l pun intr-un bol, sa aiba o forma de cupola. Daca la ornat tot nu ma prea pricep, macar sa mai schimb ceva.


Crema:

-3 oua
-160 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura rasa de faina
-coaja rasa de la o lamaie
-300 ml lapte
-1 plic gelatina
-300 ml frisca
-1 cutie compot de ananas
-cateva capsuni (nu prea multe ca sunt scumpe )
-1 banana

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Capsunile le-am taiat in 4 si am pus peste ele o lingura de zahar sa se inmoaie putin si sa se indulceasca, pentru ca desi sunt frumoase si mari , sunt destul de tari si n-au niciun gust.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecanf in continuu sa nu se prinda.


Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta


si fructele taiate cubulete


In bol punem folie alimentara si asezam rondelele de ananas, una pe mijloc si 5 pe peretii vasului. In mijlocul rondelelor punem cubulete de capsuni iar intre rondele asezam liscoturi insiropate.


Umplem bolul cu crema si deasupra asezam un strat de piscoturi insiropate. Acoperim cu folie si lasam in frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.


Azi dimineata l-am rasturnat.

eu l-as fi lasat asa insa Alex a cerut sa fie ornat cu frisca

sectiunea



5 comentarii:

  1. Cristina, multumesc pentru vizita si mesaj
    Ai un copil foarte frumos Dumnezeu să te binecuvânteze
    Vreau sa fac o reteta de-a ta sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Angelica, multumesc Miha.
    Angelica, vad ca eu ma straduiesc sa iti scriu in spaniola iar tu imi raspunzi romaneste.

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa fac si eu o minune de asta ca prea fain arata dar o s-o fac cu blat ca piscoturi nu se gasesc.nici eu nu ma pricep la ornat,tu esti mult mai talentata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sarah. Mai invat si eu. N-am nici instrumente pentru ornat. Vreau sa-mi comand de la wilton macar niste varfuri ca cele de plastic pe care le am eu nu sunt prea bune.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.