sâmbătă, 10 octombrie 2009

Tort de mere I




Primul pas este pregatirea tavii. In acest caz o cratita veche pe care o folosesc la copt blaturi.



Se ung marginile cratitei cu unt/margarina/ulei, ce avem la indemana. Se presara putina faina. Pe fund se pune hartie de copt unsa cu unt/margarina, peste care se presara zahar din belsug si se aseaza sferturile de mere. Peste mere se mai pune zahar, apoi se introduce tava/cratita in cuptor pentru vreo 10-15 minute.

Asa arata merele scoase din cuptor, peste care se ot pune nuci (eu n-am pus ca nu-i plac lui Alex). Am pus insa visine din congelator si dulceata. Se introduce apoi tava inca 10 minute, timp in care preparam blatul.
4 oua, 4 linguri apa rece, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt dr. Oetker, coaja rasa de lamaie, vanilie.Separ ouale, galbenusurile le amestec cu 4 linguri apa rece si 8 linguri zahar, vanilie si coaja de lamaie si cu mixerul le bat bine pana se topeste zaharul. Separat bat albusurile spuma tare, si peste galbenusuri pun faina amestecata cu praful de copt (care nu trebuie stins!, daca e dr. Oetker) si albusurile. Le amestec usor si gata. Iese foarte pufos.
Se toarna amestecul de blat peste mere si se coace in cuptor la foc mic aproximativ 25-30 minute. Apoi se scoate, se restoarna si se pune deasupra optional o budinca de vanilie preparata conform instructiunilor, sau se poate orna doar cu frisca, dupa imaginatie. (Mie imi cam lipeste).




6 comentarii:

  1. Your cakes seem very good!!! You should write recepies in English (or in Italian ... hahaha).
    About your slogan (before you judge me ...)It is very profound. I thinnk you are a very good and sensitive person. CIao Mauro

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for your comment. I will translate my recepies if you say so. I like to make cakes, it's some kind of hobby.
    About my slogan,
    "...Before you judge me, try hard to love me,
    Look within your heart then ask,
    Have you seen my Childhood?..."
    is from Michael Jackson's song

    RăspundețiȘtergere
  3. superr tortuletele, imi place mult reteta ta de diplomat si abia astept sa o repet :)

    felicitari pentru blog

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Monica. Ma bucur ca iti place.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am "furat" reteta de diplomat de la tine(e ft.gustoasa, aspectuasa, usor de facut}, acum incerc si tortul de mere.... Sunt sigura ca voi avea succes. Felicitari ptr. blog,te urmaresc cu placere in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Brigita. Ma bucur ca iti place blogul meu si retetele mele. Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.